Del 22 al 26 de novembre de 2017 tindrà lloc la primera edició del festival Panoràmic Granollers, un esdeveniment que abraça el món de la imatge des d’una òptica singular i inèdita. Explora, per una banda, la relació entre els llenguatges audiovisuals per excel·lència, el cinema i la fotografia; i per l’altra, obre les portes a nous camins molt més experimentals i innovadors a través de les noves narratives audiovisuals i les noves tecnologies.

Els seus creadors volen fomentar la recerca, la divulgació i la promoció de la fotografia a través del cinema, i del cinema a través de la fotografia, alhora que volen oferir un context on les noves dinàmiques vinculades al món audiovisual més contemporani tinguin un espai d’exhibició compartit i continuat.

Trobareu tota la programació del festival a www.panoramicgranollers.cat i ja es poden comprar les entrades pels llargmetratges aquí

El Film Still, el punt de partida de la primera edició del festival

El film still (imatge fixa) serà l’estrella i el focus entorn al qual girarà aquesta primera edició de Panoràmic. La idea, desenvolupada pels responsables de programació de la secció cinematogràfica del festival —Joana Hurtado, Fèlix Pérez-Hita i Andrés Hispano—, s’inspira en l’obra Untitled Film Stills de l’artista nord-americana Cindy Sherman, i explorarà l’impacte que el film still cinematogràfic ha tingut sobre la producció fotogràfica, i com la fotografia —la imatge fixa— ha influït en el cinema.

Aposta per les noves narratives, els nous llenguatges audiovisuals i els nous creadors

Paral·lelament, entenent que el festival neix en ple segle XXI, i, per tant, a l’època de la societat en xarxa i de la digitalització, vol fer una aposta clara pels nous llenguatges narratius, tant en el camp documental com en l’artístic. En aquest sentit s’impulsa el programa La Tèrmica LAB, la part més expandida i experimental del festival, convidant als artistes audiovisuals a què explorin nous camins expressius a través d’eines digitals com poden ser els webdocs interactius, els gifs animats, el vídeo, el mapping, la realitat virtual o qualsevol tecnologia basada en la imatge fixa o en moviment i/o la hibridació entre elles.

El resultat d’aquest programa s’exhibirà públicament al singular espai de La Tèrmica de Roca Umbert, entre els dies 23 i 26 de novembre de 2017, posant en diàleg el patrimoni industrial amb l’art més avançat i innovador dels artistes d’avui.

La Porxada doc

És un espai de trobada i d’intercanvi entre els creadors audiovisuals vinculats al gènere documental i el públic –estudiants de fotografia, d’art, de vídeo i de cinema-. Durant tot el divendres 24 es projectaran 12 curts documentals on el vídeo i la fotografia interaccionen amb l’objectiu de mostrar al públic el valor de la imatge com a instrument de comunicació universal.

A la Porxada Doc hi cohabiten joves realitzadors amb autors de reconegut prestigi nacional i internacional .

Altres espais de Roca Umbert, com L’Espai d’Arts, El centre d’Arts en Moviment i la Nau Dents de Serra acolliran propostes audiovisuals en diferents formats.

Exposició fotogràfica de Román Yñán sobre l’obra d’Albert Serra

Panoràmic, juntament amb la complicitat i patrocini de la Fundació Lluís, produirà una exposició fotogràfica inèdita sobre els rodatges de les pel·lícules del cineasta català Albert Serra (Història de la meva mort, El cant dels ocells o La mort de Lluís XIV). L’exposició, que es podrà veure a l’Espai d’Arts de Roca Umbert, recollirà el treball fotogràfic que Román Yñán ha realitzat al llarg del temps sobre totes les pel·lícules de Serra.

El dilluns 11 de desembre, el cineasta Albert Serra i Román Yñán faran una conferència a l’Espai d’Arts al voltant de l’exposició.

Roca Umbert promou el festival

La programació del festival tindrà lloc a Roca Umbert i aglutinarà un seguit de conferències i curtmetratges que revisaran l’obra de grans artistes, amb la participació de cineastes i teòrics de renom. També hi haurà tallers per a infants.

La projecció de llargmetratges entorn al film still es farà entre els dies 22 i 26 de novembre al Centre Cultural de Granollers.

PANORÀMIC és una iniciativa de Grisart

Panoràmic neix de la iniciativa d’Albert Gusi i Fidel Balaguer de Grisart —empresa especialitzada en el món de la imatge— i de la implicació d’un equip d’experts que abracen diferents àmbits: des del cinema experimental i històric, la fotografia, les noves tecnologies, o la gestió i l’impuls d’esdeveniments culturals, independents, innovadors i amb segell propi.

Entre les personalitats que impulsen Panoràmic hi ha el prestigiós artista Joan Fontcuberta, que des del seu estudi a Roca Umbert treballa intensament perquè la “Fàbrica de les arts” esdevingui un espai cultural punter i de referència a Granollers.

La direcció del festival va a càrrec de Jesús Vilamajó, impulsor cultural i comissari, actual codirector del festival Embarrat de Creació Contemporània, director de l’espai Full Contact (dedicat a la promoció de joves fotògrafs), i un dels màxims responsables del festival internacional de fotografia SCAN Tarragona.

Panoràmic compta amb el patrocini i suport de l’Ajuntament de Granollers, Roca Umbert. Fàbrica de les arts i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Col·laboren la Fundació Lluís Coromina, l’Associació Cultural Cineclub de Granollers i la VOTV – Vallès Oriental Televisió.

Trobareu tota la informació del festival a www.panoramicgranollers.cat