La Fura dels Baus, Judit Neddermann, Joan Miquel Oliver, David Carabén, Sílvia Soler.. són alguns dels noms destacats de la programació d’estiu de la fàbrica

A partir del 17 de juny Roca Umbert Fàbrica de les Arts inicia la seva programació d’estiu Obert X Vacances. En aquesta edició amplia el programa amb activitats obertes a tots els públics i també d’específiques per als professionals del sector; i també adequa els seus espais, amb una zona de gandules on els assistents podran gaudir de les activitats a la fresca.

La programació musical estarà protagonitzada per Judit Neddermann, que vindrà a presentar el seu darrer disc Nua el dijous 4 de juliol. A continuació, el dijous 11 de juliol, Joan Miquel Oliver presentarà Elektra; i el darrer concert serà el dijous 18 de juliol amb Cesk Freixas, que vindrà a celebrar els seus quinze anys de trajectòria artística amb un nou disc sota el braç, Festa Major.

Una de les novetats de la programació són els diàlegs, pensats com una conversa entre dos artistes o creadors de diferents àmbits. Per una banda reflexionarem sobre el procés d’escriure per a diferents mitjans, i ho farem el dimecres 3 de juliol amb l’escriptora Sílvia Soler conversant amb el músic David Carabén (Mishima); i el dimecres 10 de juliol amb la cineasta i guionista Mar Coll i el dramaturg Jordi Oriol.  Aquests dos diàlegs estaran conduïts pel poeta i periodista Esteve Plantada. Per altra banda també tindrem els diàlegs d’arts visuals, amb l’artista Eulàlia Valldosera, guardonada amb el Premi Nacional d’Arts Plàstiques el 2002; Marcel·lí Antúnez, un dels artistes catalans més reconeguts en l’ús de les tecnologies digitals en l’àmbit de la performance mecatrònica i la instal·lació; i Pep Bou, conegut arreu del món pel teatre de bombolles de sabó. Tots tres dialogaran amb artistes residents a l’Espai d’Arts de Roca Umbert.

Aquest estiu també ens visitarà la Fura dels Baus, que recupera un dels espectacles més reconeguts de la seva època inicial, Manes, on el llenguatge furero impactarà a l’espectador i el submergirà en la seva natura més animal. A part de l’espectacle, que es farà dins de la nau de Dents de Serra, la Fura també oferirà un workshop gratuït de teatre físic per a tots els públics.

El moviment també serà una de les parts destacades de la programació, amb l’estrena oficial  de La Festa, el nou espectacle de la companyia Mambo Project, que va resultar guanyador del programa Suport a la creació de FiraTàrrega. És la primera vegada que un dels projectes de FiraTàrrega arriba en residència a la fàbrica.

La dansa integrada del col·lectiu Liant la Troca i la revetlla de swing amb Six and the guest, organitzada amb la col·laboració de LindyFrogs, acaben de completar la proposta de moviment.

Aquest any, i també per primera vegada en l’Obert X vacances, també hi haurà una nit de curtmetratges fantàstics i de terror organitzada pel Cinema Edison i Fantàstik Granollers amb la col·laboració de Roca Umbert.

Pel que fa al públic professional, hi ha programats dos workshops. El primer, del 17 al 21 de juny, estarà dedicat a les arts visuals i comptarà amb Joan Fontcuberta, Eulàlia Valldosera, Marcel·lí Antúnez i Pep Bou. L’altre workshop, de l’1 al 5 de juliol, estarà dedicat al moviment, amb un taller de repertori Radical Light amb el ballarí Salva Sanchis.

L’Obert X vacances tindrà lloc del 17 de juny al 18 de juliol.  Consulteu el llibret de la programació: https://issuu.com/rocaumbert/docs/ru_llibret_web