Les Biblioteques de Granollers iniciaran el proper dimarts 18 de setembre, a les 15 h,les inscripcions a les activitats de setembre a desembre. Presencialment a les biblioteques o a www.granollers.cat/inscripcionsbiblioteques.

La nova programació d’activitats s’inaugurarà amb un espectacle poètic dedicat a Maria Aurèlia Capmany, amb la veu de Carme Sansa i l’acompanyament musical de Jaume Mallofré. L’acte tindrà lloc el proper 19 de setembre, a les 19 h, a la Biblioteca Can Pedrals, i és amb inscripció prèvia.

Clubs de lectura, xerrades, debat i conversa

Aquest curs 2018-2019, les biblioteques de la ciutat ofereixen onze clubs de lectura, cicles de conferències i sessions temàtiques dinamitzats per persones expertes en cada àmbit.

A Roca Umbert es realitzarà el club de lectura de novel·la, el club de lectura de català fàcil (en col·laboració amb el Servei de Català), el club Literatura i arts (amb el professor de literatura Francesc Viñas), el club de poesia Escampant els versos (una proposta de l’Eixida, dinamitzada per Joan Gener), el club de lectura +17 Descobrint els clàssics (amb la bibliotecària Glòria Gorchs), el Taller de pràctica filosòfica (amb els professors de filosofia Mariano Fernández i Fèlix Rabal), el cicle de conferències El fil de la història… sobre història de Catalunya (amb l’historiador Diego Valverde) i les sessions de conversa en anglès Library Talks (amb la col·laboració de Cambridge School).

Consulteu el programa aquí.

Les inscripcions a totes aquestes activitats poden fer-se a partir del 18 de setembre, a les 15 h, a la biblioteca o a www.granollers.cat/inscripcionsbiblioteques.

Activitats infantils i familiars
La Biblioteca Roca Umbert reprendrà L’hora menuda, L’hora del conte, el Laboratori de lletres i imatges i les sessions de joc i conversa en anglès Crazy Quiz (amb la col·laboració de Cambridge School).

Els nens i nenes que vulguin apropar-se als llibres, gaudir de la lectura i compartir opinions i recomanacions literàries tenen sis clubs de lectura a la ciutat. A Roca Umbert, aquest curs tornen els clubs infantils La Vall dels Mumin (de 6 a 7 anys), L’Illa de Mai Més (de 8 a 9 anys) i Andana 9 i ¾ (de 10 a 11 anys).

Consulteu el programa aquí.

Activitats per a joves

Els nois i noies de 12 a 16 anys podran compartir les seves lectures al club Llibrepensadors i parlar d’art, literatura i filosofia a través dels àlbums il·lustrats a les sessions Debat a Bat.

I per als nois i noies de secundària interessats en l’escriptura, la biblioteca realitzarà la quarta edició del taller Escriure’t, a càrrec de l’escriptora de novel·la juvenil Care Santos. La inscripció a aquest taller és fins al 25 de setembre.

Consulteu el programa aquí.

Formació digital

A banda, la Biblioteca Roca Umbert ofereix cursos i tallers per a adults interessats en formar-se en temes digitals, amb la voluntat de reduir la bretxa digital. Aquest semestre es realitzaran cursos d’iniciació als dispositius mòbils, eines Google i xarxes socials d’imatges (Instagram i Pinterest); píndoles temàtiques sobre manteniment i Windows 10 amb portàtils, ús de Google Fotos, gestió de l’espai del mòbil i una última per entendre què és l’empremta digital i com es construeix la identitat digital.

Tota aquesta formació es complementa amb el servei gratuït Aula Digital Oberta, un espai setmanal on poder resoldre dubtes digitals amb l’acompanyament d’un formador i on poder practicar progressivament els temes informàtics que més interessin.

Més informació aquí.

Tallers digitals -16 anys

La Biblioteca Roca Umbert realitzarà diversos tallers digitals adreçats a infants i joves menors de 16 anys, amb la finalitat de fomentar l’aprenentatge dinàmic de les noves tecnologies, la creativitat, la innovació i el treball en equip. Aquest semestre: fer música i dansa amb electrònica, dissenyar apps per a Android, programar amb CodeCombat, experimentar amb el 3D i la conductivitat.

Més informació aquí.

Les inscripcions a la formació digital poden fer-se a partir del 18 de setembre, a les 15 h, a la biblioteca o a www.granollers.cat/formaciodigital.

I més…

La programació semestral de la Biblioteca Roca Umbert es complementarà amb l’exposició “Montserrat Abelló. Visc i torno a viure” que es podrà visitar del 5 al 25 de novembre.

I també amb el Laboratori de Jocs, un espai de jocs de taula per a públic infantil i familiar que es pot gaudir tots els dissabtes de 16 ha 19.30 h i els períodes no lectius als llarg de l’any.