Un total de 18 propostes s’han presentat a la 5a edició del concurs de dramatúrgia de Microteatre, impulsat per Arsènic i Roca Umbert. El jurat d’enguany, format pels professionals de les arts escèniques Anna Maria Ricart (dramaturga) i Toni Casares (director de la Sala Beckett), ha valorat que els guanyadors són:

  • Jo, Desconegut, d’Òscar Jurado, Irene Garrido i Josep Manuel Sabaté
  • Mala entranya, de Laura Lara
  • La creuada dels infants,de Yaiza Berrocal
  • Hipertensió, de Sergi Cebollero

Aquest concurs de guions breus té l’objectiu d’estimular la creació escènica entre dramaturgs novells i joves intèrprets, i en aquesta ocasió el concurs s’adhereix a la commemoració del 80è aniversari del bombardeig de Granollers. Els textos havien d’inspirar-se en temàtiques vinculades a la defensa dels drets humans, la solidaritat, la superació de les injustícies, la recuperació de la memòria històrica i la Guerra Civil espanyola.

Els guions escollits rebran una dotació econòmica de 200 € cadascun i la producció i posada en escena sota la direcció professional de Roberto Romei, Martí Torras, Marta G. Otin i Marilia Samper.

El procés de producció -a càrrec de l’organització-  es durà a terme durant el mes d’octubre (els dies 6 i 7 d’octubre hi haurà el càsting per triar els actors i actrius) i les obres es representaran durant tres dies (16, 17 i 18 de novembre) en diversos espais de la fàbrica.