El fotògraf Joan Fontcuberta, artista resident a Roca Umbert Fàbrica de les Arts i assessor artístic en el camp de les arts visuals i la imatge de la fàbrica, ha guanyat pel premi Science for Peace ator-gat per la Fondazione Umberto Veronesi de Milán. Aquesta fundació, dedicada a la memòria del famós oncòleg, polític i ministre italià, organitza des de 2009 el programa Science for Peace, en què participen personalitats de primer pla internacional en l’àmbit de la ciència, la cultura i l’econo-mia – entre els quals es troben 16 premis Nobel.

Entre les seves activitats destaca la concessió del premi Science for Peace en l’àmbit de les huma-nitats, que reconeix contribucions meritòries a la cultura de pau segons el tema d’estudi decidit per a cada edició. El tema de 2017 és “Postveritat: ciència, democràcia i informació en la societat digital” i segons l’opinió del jurat, Joan Fontcuberta és mereixedor del premi per la pedagogia feta des de fa dècades amb el seu treball artístic per combatre la postveritat.

El lliurament del premi tindrà lloc demà 17 de novembre en una cerimònia a la Universitat Bocconi de Milà.
Joan Fontcuberta ha estat distingit en d’altres ocasions amb premis de reconegut prestigi internaci-onal com el Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres pel Ministeri de Cultura de França el 1994, el Premi Nacional de Fotografia, atorgat pel Ministeri de Cultura d’Espa-nya el 1998, Premi Nacional d’Arts Visuals el 2010, Premi Nacional de Cultura 2011, Premi Nacional d’assaig de les Lletres Espanyoles 2011 i el 2013 va rebre el Premi Hasselblad de Fotografia.

Entre els seus projectes actuals hi ha la creació del Festival Panoràmic de cinema i fotografia, la primera edició del qual tindrà lloc del 21 al 26 de novembre a Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers. Per a més informació del festival www.panoramicgranollers.cat