Arsènic, espai de creació, és una iniciativa privada situada a la Fàbrica de les Arts de Roca Umbert i neix de creure en el teatre com a eina cultural i educacional. És un espai formatiu i de creació artística on les arts escèniques són l’eix vertebrador.

Arsènic, espai de creació vol oferir un espai de creació per a totes les persones, independentment de la seva edat. És un espai per compartir inquietuds i creativitat, per acollir propostes i desenvolupar-nos com a persones. Les arts escèniques ens ajuden a desenvolupar aquesta creativitat perquè l’eina de treball és cada un de nosaltres (el nostre cos, emocions, pors, desitjos…).

Al llarg d’aquests tres anys han consolidat la part de formació, tant en la vessant de tallers de teatre que s’imparteixen a les tardes i nits adreçats a alumnes a partir de sis anys, com en la creació d’un curs de formació d’actors, adreçat a persones més grans de 18 anys que busquen una formació més professionalitzada.

Cada una de les branques de formació es desenvolupa de forma molt diferent: la formació d’actors es desenvolupa en cinc assignatures que s’imparteixen en horari de matins, amb un total de 18 hores setmanals de classes presencials. Cada una de les assignatures va a càrrec d’un professional en la matèria. Els tallers de teatre, teatre musical i teatre dansa treballen sobre un eix temàtic comú: un dramaturg, una època, un estil dramàtic… Els alumnes dels tallers realitzen dues presentacions en públic al llarg del curs: l’aula oberta, al mes de desembre, on tots els alumnes de l’escola conjuntament, petits i grans, mostren el treball realitzat durant els tres primers mesos, i al mes de juny, quan cada grup presenta el seu taller al Teatre de Ponent de Granollers.

Fa dos anys al voltant de l’escola va néixer La Trama, una trobada d’escoles de teatre amb els alumnes joves de cada escola, en el qual es realitzen diversos tallers relacionats amb les arts escèniques durant un cap de setmana, i que finalitza amb una petita mostra de treballs, creada pels alumnes, a partir de consignes donades i que posa en pràctica els continguts adquirits durant els tallers.

Arsènic, espai de creació, ofereix als joves la possibilitat de mostrar els seus treballs escènics en les Jam Teatre que s’organitzen mensualment. L’objectiu és crear un espai de trobada on els creadors es puguin donar a conèixer al públic, així com entre ells, realitzar pràctiques escèniques i experimentar amb diferents disciplines escèniques.

Eventualment programa diferents aules taller, com a complement formatiu, amb artistes de renom: Eva Yerbabuena, Marta Carrasco… i properament Anne Denise o Mercedes Boronat, que ens donen la oportunitat de conèixer creadors de disciplines diverses, amb un ampli bagatge professional, i que permeten ampliar els coneixements. Alhora, es proposen activitats paral·leles, com ara ioga kundalini, que permet fer un treball corporal i de respiració i que pot ser una eina eficaç en l’entrenament corporal d’un actor.

Arsènic, espai de creació, pretén ser un espai obert a tothom que es vulgui apropar a les arts escèniques.