LECXIT és un programa que té per objectiu incrementar l’èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora. La clau de LECXIT està en treballar de forma lúdica i amena gràcies al voluntariat i a la implicació de l’entorn dels nens i nenes que participen en el programa. El projecte es va iniciar el curs 2011-2012, promogut per la Fundació Bofill, el Departament d’ensenyament i La Caixa i aquest curs es du a terme en més de 150 Punts LECXIT d’arreu de Catalunya.

El curs 2016-17 el programa LECXIT es va iniciar com a prova pilot a la nostra ciutat, promogut des la Biblioteca Roca Umbert i l’Escola Joan Solans i amb la col·laboració clau de l’institut Celestí Bellera.

Enguany, el programa LECXIT es consolida i creix, de manera que al llarg del curs 2017-18 es repeteix l’experiència però amb el doble d’alumnes implicats i amb la incorporació de l’Institut Antoni Cumella.

La posada en marxa, seguiment i avaluació del projecte al llarg d’aquests mesos, ha comptat amb l’assessorament i acompanyament constant d’una Comissió Lecxit, formada per representants de les Biblioteques de Granollers, membres dels equips directius i pedagògics de l’Escola Joan Solans, l’Institut Celestí Bellera i l’institut Antoni Cumella, el servei d’educació de l’ajuntament de Granollers i representants dels Serveis educatius del Vallès Oriental.

El projecte implicarà la participació de 14 infants d’entre 4t i 6è curs de l’Escola Joan Solans que un cop a la setmana gaudiran d’un apadrinament lector dins l’espai de la Biblioteca Roca Umbert. Els seus mentors, 14 alumnes de Batxillerat de l’Institut Celestí Bellera i de l’Institut Antoni Cumella, realitzaran una tasca voluntària d’acompanyament a tots aquests alumnes establint uns lligams emocionals molt positius que faciliten i enriqueixen l’experiència lectora.
Dijous 23 de novembre els mentors realitzaran una sessió formativa específica per al voluntariat on aprendran les pautes d’un bon acompanyament lector.

La segona edició del projecte LECXIT finalitzarà a principis de maig 2018.