Les Biblioteques de Granollers inauguren la nova programació d’activitats de foment a la lectura amb un espectacle poètic dedicat a Josep Palau i Fabre. L’acte tindrà lloc el proper 28 de setembre, a les 19 h, a la Biblioteca Roca Umbert, i és amb entrada lliure.

Clubs de lectura, xerrades, debat i conversa

Aquest curs 2017-2018, les biblioteques de la ciutat ofereixen una desena de clubs de lectura, cicles de conferències i sessions temàtiques dinamitzats per persones expertes en cada àmbit.

A Roca Umbert es realitzarà el club de lectura de novel·la, el club de lectura de català fàcil (en col·laboració amb el Servei de Català), el club Literatura i arts (amb el professor de literatura Francesc Viñas), el club de poesia Escampant els versos (una proposta de l’Eixida, dinamitzada per Joan Gener), el Taller de pràctica filosòfica (amb els professors de filosofia Mariano Fernández i Fèlix Rabal), el cicle de conferències El fil de la història… sobre història de Catalunya (amb l’historiador Diego Valverde) i les sessions de conversa en anglès Library Talks (amb la col·laboració de Cambridge School).

Consulteu el programa aquí.

Les inscripcions a totes aquestes activitats poden fer-se a partir del 19 de setembre, a les 15 h, a la biblioteca o a www.granollers.cat/inscripcionsbiblioteques.

 

Activitats infantils i familiars
La biblioteca reprendrà L’hora menuda, L’hora del conte, el Laboratori de lletres i imatges i les sessions de joc i conversa en anglès Crazy Quiz (amb la col·laboració de Cambridge School).

Els nens i nenes que vulguin apropar-se als llibres, gaudir de la lectura i compartir opinions i recomanacions literàries tenen sis clubs de lectura a la ciutat. En el cas de la Biblioteca Roca Umbert, aquest curs encetem el club La Vall dels Mumin (de 6 a 7 anys), el club L’Illa de Mai Més (de 8 a 9 anys) i el club Andana 9 i ¾ (de 10 a 11 anys).

Consulteu el programa aquí.

Activitats per a joves

Els nois i noies de 12 a 16 anys podran compartir les seves lectures al club Llibrepensadors i parlar d’art, literatura i filosofia a través dels àlbums il·lustrats a les sessions Debat a Bat.

I per als nois i noies de secundària interessats en l’escriptura, la biblioteca realitzarà la segona edició del taller Escriure’t, a càrrec de l’escriptor Àngel Burgas. La inscripció a aquest taller és fins al 20 de setembre.

Consulteu el programa aquí.

Formació digital

A banda, la Biblioteca Roca Umbert ofereix cursos i tallers per a adults interessats en formar-se en temes digitals, amb la voluntat de reduir la bretxa digital. Aquest semestre es realitzaran cursos d’iniciació a la informàtica, internet i dispositius mòbils; cursos temàtics de creació de blogs, disseny de cartells i flyers i retoc fotogràfic; píndoles temàtiques sobre lectura digital, eines Google (Forms i Analytics), protecció de dades, manteniment de l’ordinador, etc.; i un curs específic per a preparar la prova ACTIC de nivell mitjà de la Generalitat de Catalunya adreçat a persones a l’atur.

Tota aquesta formació es complementa amb el servei gratuït Aula Digital Oberta, un espai setmanal on poder resoldre dubtes digitals amb l’acompanyament d’un formador i on poder practicar progressivament els temes informàtics que més interessin.

Més informació aquí.

Tallers digitals <16 anys

La Biblioteca Roca Umbert realitzarà diversos tallers digitals adreçats a infants i joves menors de 16 anys, amb la finalitat de fomentar l’aprenentatge dinàmic de les noves tecnologies, la creativitat, la innovació i el treball en equip. Aquest curs començarem pel disseny de robots, la creació de videojocs en 2D i el desenvolupament d’apps per Android.

Més informació aquí.

Les inscripcions a la formació digital poden fer-se a partir del 19 de setembre, a les 15 h, a la biblioteca o a www.granollers.cat/formaciodigital.
I més…

La programació trimestral es complementarà amb l’exposició “25 imperdibles”, una exposició-joc de llibres il·lustrats i àlbums per a infants que estarà oberta a la Biblioteca Roca Umbert del 20 de setembre al 31 d’octubre. I també amb la participació de les Biblioteques de Granollers al Festival Jugatú, del 2 al 6 d’octubre.