Nous cursos d’Arsènic

Arsènic, escola de teatre en residència a Roca Umbert, inicia un any més la seva activitat de formació a les tardes amb els “tallers de teatre”, que són activitats extraescolars per a infants i joves i també per a públic adult.

Les activitats són conduïdes per professionals del sector, especialitzats en la dinàmica de grups i en la didàctica de les arts escèniques i s’agrupen en quatre grans modalitats:

  • Teatre
  • Teatre musical
  • Dansa teatre
  • Claqué

Al final del curs escolar es realitza una presentació oberta al públic al Llevant Teatre de Granollers.

Organitza: Arsènic

Inscripcions: arsenic.espaidecreacio@gmail.com

 

Taller de dansa Integrada a Roca Umbert

Tallers trimestrals de dansa amb el col·lectiu Liant la Troca, impulsor a Granollers de la Dansa Integrada, que treballa el moviment de persones amb múltiples diversitat funcional. S’hi treballa amb tècniques procedents de la dansa contemporània i el teatre del moviment (physical theater).

Es porten a terme cada dimecres de 18h a 20h, a la sala l’Aplegador de la Troca a Roca Umbert de Granollers (Barcelona).

Obert a persones de totes les edats, cossos, gèneres, amb i sense experiència.

Impartit pel ballarí i coreògraf Jordi Cortés i la ballerina Glòria José.

Organitiza: Liant la Troca

Inscripcions: liantlatroca2015@gmail.com

ETC a Granollers. Programa de ciutat per a joves

Torna el nou programa de tallers i cursos dirigit a joves de Granollers de 12 a 16 anys.

Recordem que l’ETCÈTERA és un programa de tallers de llarga durada amb la finalitat de promoure un espai educatiu fora dels instituts, fomentar els equipaments culturals, socials i esportius i alhora donar una alternativa de lleure els joves que disposen de tardes lliures.

– Ekilibris: Circ social a Roca Umbert. Al Centre d’Arts del Moviment

– Club de Makers Vol.I. Al Centre Tecnològic i Universitari  

– Instajove, joves creadors d’imatges. A l’Espai d’Arts de Roca Umbert

– Escriure’t. A la Biblioteca Roca Umbert.

Més informació a

http://www.grajove.cat/formacio-i-activitats/etcetera-de-12-a-16-anys/1142-etc-nous-tallers-educatius-per-a-joves-de-12-a-16-anys

 

TECNOLOGIA

Robòtica a Roca Umbert

Tres propostes vinculades a la tecnologia per a gustos diferents. Lego, arduino, software… una manera d’aprendre a adaptar-se al món que ens està arribant.

Aprentik. Robotica amb Lego

El mètode Aprentik està basat en un projecte educatiu propi. Amb l’ús de peces de diferents materials, construïm des de màquines simples (engranatges, politges, palanques, rodes i eixos…) fins a petits robots amb formes diverses. En aquestes construccions hi incorporen mecanismes que, programats a través de l’ordinador o la tauleta, permeten fer girar eixos, fer desplaçar els robots per l’espai, aconseguir que reaccionin amb el contacte humà o amb els sorolls de l’entorn a través de sensors, per posar alguns exemples.

Els alumnes treballen amb un material o altre (màquines senzilles, WEDo, Mindstorm, NXT… ) segons l’edat i coneixements previs.

Per a infants i joves de 6 a 15 anys

Els dimecres d’octubre a juny de 17:30 a 19h

Organitza: Aprentik

 

Més informació a:

http://www.aprentik.com/2017/08/inscripcions-obertes-extraescolars-2017-18/

I també a

http://rocaumbert.com/event/extraescolar-de-robotica-educativa-2/

 

Club Maker

El Club Make&Learn pretén ser una xarxa de clubs situats en makerspaces o aules de tecnologia d’arreu de Catalunya on es promogui l’educació maker i es generi una comunitat d’estudiants apassionats per les tecnologies relacionades amb la robòtica i motivats per desenvolupar projectes makers aplicant un gran ventall de materials i tecnologies de fabricació, tot participant en competicions, fires i esdeveniments relacionats amb les activitats realitzades dins del club.

Per a infants i joves de 6 a 15 anys.

Els dimecres i dijous a les tardes, d’octubre a juny. Consulteu horaris segons les edats.

Més informació:

http://rocaumbert.com/event/club-makelearn/

O bé a http://makeandlearn.cat/inscripcions

 

Cursos a la biblioteca per infants i joves

La Biblioteca Roca Umbert organitza tres activitats aquest semestre vinculades a les noves tecnologies per a infants i joves:

Dissenya i construeix el teu robot

Crea videojocs en 2D

Dissenya i programa la teva APP per Android

Per a públic adult la formació es molt amplia i conté cursos d’iniciació, per a persones que ocmencen, cursos temàtics, per aprofundir temes concrets, formació ACTIC, per aceditar coneixements i finalment l’aula oberta, el servei de suport a l’autoaprenentatge de competències digitals.

Més informació a:

http://www.granollers.cat/formaciodigital

 

PENSAMENT

Inici del nou curs escolar de la Universitat Popular de Granollers

La Universitat Popular de Granollers és una entitat de caràcter cultural que incorpora una oferta formativa àmplia en diverses branques del coneixement, amb rigor acadèmic i científic.

S’imparteixen en total 22 assignatures, que abarquen tots els àmbits de coneixement, i tenen una durada quadrimestral.

Organitza: Universitat Popular

Més informació i inscripcions:  http://www.upg.cat

 

Inici de curs de la Universitat de Granollers

La Universitat de Granollers comença aquest any amb dues ofertes en els espais de Roca Umbert:

Per una banda, el Cicle Formatiu de Grau Superior en Màrqueting i Publicitat, que s’afegeix als quatre cicles que ja ofereix el Campus Professional de la UVic-UCC a Vic, Olot i Manresa. Com els altres cicles, aquest també s’imparteix en format dual.

Aquest any la novetat és el nou Postgrau en Direcció Estratègica de Centres Docents per a la Innovació i l’Èxit Educatiu, amb l’objectiu d’aportar eines i recursos necessaris per a la pràctica i funcions que han d’afrontar els professionals que exerceixen o volen accedir a una funció directiva.

 

Activitats a la biblioteca de Roca Umbert

Un any més la biblioteca va farcida d’activitats de tot tipus. Per als més petits els espera l’hora menuda, l’hora del conte, els clubs de lectura, les activitats en anglès (Story time, Crazy Quiz i Kids Time) i el Laboratori de Lletres i imatges.

I pels adults, hi ha diversos clubs de lectura entorn de novel·la, Llegir al teatre, Clàssics al dia, Català fàcil i Literatura i arts i un club de lectura i cuina anomenat Reduccions.

També hi ha el taller de poesia Escampant els versos, el de pràctica filosòfica i finalment el curs El fil de la Història i el Library Talks en anglès.

Més informació i inscripcions: http://www.granollers.cat/inscripcionsbiblioteques

 

CULTURA POPULAR

Tallers i activitats a La Troca

La música està present a les festa i de forma espontània omple de música els castells, els correfocs i altres esdeveniments populars.

Des de la Troca s’impulsen diversos taller per aprendre a tocar la gralla i de percussió infantil,  tant per a joves com per a infants. Són taller anuals o semestrals, consulteu la programació.

Organitza: Roca Umbert

Més informació: latroca@rocaumbert.cat