Ja ha començat el Congrés Nacional de Gegants i Imatgeria Festiva de Catalunya. Poblacions com Olot, Solsona i Berga, entre d’altres, acolliran aquest esdeveniment durant aquest any i el vinent, fomentat principalment per l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya.

Les jornades i sessions participatives que formaran el congrés tractaran temàtiques relacionades amb els aspectes del món dels gegants i la imatgeria festiva.

El passat 20 de setembre, a Olot, es va celebrar la primera jornada: Figures Festives i Mans Creadores. Dedicada, fonamentalment, al gremi d’artesans i constructors de gegants i de imatgeria festiva. Es van debatre temes com les necessitats durant la creació d’un element festiu, els antics i nous materials i les noves tècniques de construcció, entre d’altres.

Aquesta primera jornada, que va tenir poca difusió pel fet de ser l’inicial, va inaugurar el congrés amb una forta repercussió mediàtica arreu de Catalunya.

El pròxim dissabte, 15 de novembre, es realitzarà la segona jornada, a Solsona: Cases de la Festa, l’aparador del patrimoni festiu. On els fils conductors de la sessió giraran sobre el paper actual i futur que aquests equipaments tenen i tindran, els diversos models de Cases de la Festa que han sorgit a Catalunya, etc.

En aquest enllaç podreu veure el programa de la segona jornadaPrograma Segona Jornada Solsona

I en aquest altre, podreu accedir a un catàleg realitzat per País Gegant sobre Les Cases de la Festa i altres espais expositius del patrimoni festiu: Catàleg

La tercera jornada està programada pels dies 29 i 30 de novembre a Berga. S’anomenarà Tradició, Comunicació i Tecnologia i tractarà sobre el valor actual del patrimoni festiu i el merchandising.

Per a més informació podeu accedir a www.paisgegant.cat, web oficial del Congrés Nacional de Gegants i Imatgeria Festiva de Catalunya. En ella podreu fer la inscripció a les jornades que us interessin, demanar informació o estar assabentats de l’evolució que té el congrés.