Els Xics de Granollers tenen l’origen a la festa major de la ciutat. L’any 1990, en el marc de la tradicional juguesca entre Blancs i Blaus, va aparèixer un nou element de competició entre les dues colles: veure qui era capaç d’aixecar un castell. La colla dels Blancs va iniciar contactes amb persones vinculades al món casteller pertanyents als Castellers de Barcelona i als Minyons de Terrassa per portar a terme el projecte.

Després de dues setmanes d’assaig, amb camisa blanca i més ganes que tècnica, dins l’acte central de la festa major, el concurs de rajolers, la colla dels Blancs va fer un pilar de quatre aixecat per sota carregat i un intent de tres de cinc net. Un cop passada la festa major, algunes de les persones que van participar d’aquests primers assaigs van començar a treballar per crear una colla castellera desvinculada de la colla dels Blancs, que donaria lloc a la fundació de la colla l’any següent, el 1991, amb el grana com a color de la camisa.

Els Xics són una entitat vinculada a la nostra ciutat, que participa i col·labora en diferents actes i activitats: festa major, l’Ascensió, la cursa dels 10 km… Durant els més 20 anys d’història han anat creixent i evolucionant fins a ser una colla de vuit consolidada. Dins de tota aquesta gamma de vuit, el seu màxim castell és el dos de vuit amb folre, descarregat el 6 de juliol de 2014 després de 15 anys sense poder-lo assolir, fet que confirma el bon estat físic de la colla, tant a nivell tècnic com social, i el salt qualitatiu realitzat durant els últims anys.

Per portar tots aquests grans castells a plaça cal molta feina i constància. Per això assagen dos cops per setmana a la sala l’Aplegador de la Troca, a Roca Umbert, en els horaris d’assaig següents:

 

Dimarts: 19.45 h – 21 h Assaig de canalla / 21 h – 22.30 h Assaig general

Divendres: 19.45 h – 21 h Assaig de canalla / 21 h – 23 h Assaig general

 

Web: www.xics.cat

Adreça: colla@xics.org

Bloc: http://elpatidigital.wordpress.com/

Twitter: @XicsGranollers

Facebook: https://www.facebook.com/xicsgranollers

Instagram:   xicsgranollers

Flickr: https://www.flickr.com/photos/xicsdegranollers