Mercè Garolera, Granollers, 1975.

Docent i ceramista. Tècnica en Arts Plàstiques i Disseny en Decoració Ceràmica titulada per  l’Escola d’Arts del Treball de Barcelona. El seu interès per la ceràmica va començar amb la Teràpia Ocupacional. En aquesta diplomatura va rebre formació d’una forma molt general a modelar la ceràmica per tal de poder utilitzar aquesta tècnica artística-artesanal com a eina rehabilitadora per a persona que haguessin tingut algun tipus de malaltia amb lesions, ja siguin físiques com cognitives. Estudis de Decoració de Ceràmica. Formació en l’ús del torn a l’Escola de Ceràmica de la Bisbal.

 

Com a artista associada a Roca Umbert desenvolupa el projecte:

Mercè Garolera experimenta amb la tècnica constructiva de la planxa per elaborar peces úniques cúbiques amb funcionalitats diverses. Els materials utilitzats són el gres, l’argila de baixa temperatura negra, el gres amb xamota, esmalts d’alta i baixa temperatura. Les tècniques decoratives són l’esgrafiat, els engalbes, el relleu, la mishima, el brunyit…

També està creant un projecte de gran format on el tema central és l’Univers: Treballa amb plafons de ceràmica per acabar composant un mural en relleu i investiga amb esmalts d’alta temperatura.