Carles Azcón, Camberra, 1982.

Va estudiar a la Universitat de Barcelona (UB), llicentciant-se en Belles Arts (2010), per complementar la seva carrera artística va estudiar el màster de creació artística: realismes i entorns, Facultat de Belles Arts,

Universitat de Barcelona (2011). Des de llavors porta d´artista resident a l´espai d´arts Roca Umbert, fàbrica de les arts. On ha complementat la seva difusió artística, exposant a diversos llocs de Catalunya, Espanya i internacionalment, en països com Turquia o Bèlgica.

Entre les seves exposicions individuals destaquen: Emotive constructions. Galería Jorge Alcolea. Madrid (2016). Mediterranium. Azcón. Hotel Grand Marina. Barcelona (2014). Formes intuïtives a la natura. Color, procés i fotosíntesi a l’Espai Gralla de Granollers (2014) o la realitzada a la UAB  De la forma a l´essència. Carles Azcón. Espai 125. Facultat de filosofia i lletres.

En quan exposicions col·lectives destaquen: Extraordinaria de verano´16. Galería Jorge Alcolea. Madrid 2016.  Almoneda 2016 2 – 6 april. Fira d´antiguitats,  galeries d´art i coŀleccionistes. 2016. Arts Libris. Feria internacional de l´Edició Contemporània. Barcelona. Expositor; Roca Umbert F.A. 2016  Spotlight for Spain. For ARCO Madrid. Saatchi Art. 2015   Art expo. Galería d’art Jordi Miguel. Barcelona  2015   Mostra d´art contemporàni. Acció solidària. Sant Feliu de Llobregat, Barcelona.  2015   X, l’Enigma com a creació. Carles Azcón. Sala Ciutat. Granollers, Barcelona 2015   Arts Libris. Fira internacional de l´Edició Contemporània. Barcelona. Expositor; Roca Umbert F.A. 2015   Col·lisions, en les fronteres del que coneixem. Espai d´Arts Roca Umbert, Granollers 2015   Artifutur.cat.  2015   XIX Biennal d´Art Contemporàri Català. Biblioteca pública de Lleida, Lleida. Teatre de la Passió d´Olesa, Olesa de Montserrat. Sala Fortuny del Cercle de Lectura, Reus (Baix Camp) o l’SPAMDARTS. Sala zero. Espai d´arts, Roca Umbert. Granollers, 2014.

www.carlesazcon.com

 

Durant la residència a Roca Umbert desenvolupa el projecte:

 

Observar i influenciar-se del que l’envolta, per transmetre a partir de la sensació de sinestèsia que pot donar el color i mostrar la part positiva de la vida. L’influencia de la biologia, la ciència i la connexió amb la natura, les seves formes i mirar-les pel miscroscopi, l’han fet reaccionar expressant-se mitjançant una superfície i la pintura.

La relació entre el color orgànic i inorgànic, és parlar fonamentalment de l´investigació de l´expansió del color mitjançant la pintura, que s´apodera del llenç amb total llibertat. Arriba a ser una experiència sensorial que arriba a transmetre connexions e interconnexions que trobem en forma d´exemple en l´observació de la realitat que ens envolta, inspira i  projecta cap el futur.

Les línies conceptuals que marquen el projecte son:

  • La relació del color i la seva percepció, quines il·lusions ens pot crear o hipnotitzar, incorporant influències d´altres cultures com l´aborigens australiana o artistes com Joan Miró.
  •  La col·laboració amb altres disciplines, com son la dansa, la música o la fotografia, trencant límits mentals, però sense sortir de la creació més genuïna.