Cristina Nuñez, Figueres, 1962.

Artista autodidacta, utilitzant la fotografia, el vídeo i la performance com a eina autobiogràfica, auto-etnogràfica i auto-terapèutica des del 1988.

La seva obra s’ha publicat i exposat a nivell internacional, al Casino de Luxemburg, Mois de la Photo de Montréal 2011, Palazzo Vecchio a Florència, Rencontres d’Arles, Festival Chobi Mela Bangladesh, Turku Capital Europea de Cultura 2011, MUSAC, galeria Effearte

de Milà, The Private Space i H2O de Barcelona, entre altres. La seva obra és part de col·leccions públiques i privades, com la Maison de la Photographie de Paris, el Museu de Fotografia Contemporània de Cinisello (Milà) i altres. Ha obtingut nombroses beques

i subvencions i els premis Mosaique 1996 (Luxemburg), Celeste Prize 2012 (Itàlia) i Prix de la Critique Voies Off 2013 (França).

Amb el seu mètode The Self-Portrait Experience® que ensenya arreu del mon com a facilitadora del procés creatiu als seus tallers d’autoretrat, ha col·laborat a projectes internacionals com “Palermo, uno sguardo a fuoco” ASP Palermo, “I am, memoirs of addiction recovery” i “Wonderland, the art of becoming human” amb Manchester Metropolitan University, “Closetome” amb el Museu de Fotografia Contemporània de Cinisello, “We Exist” finançat per les EEA Grants de Noruega i altres.

Actualment Nuñez ha iniciat un doctorat per treballs publicats al College of Arts de la Universitat de Derby: un reconeixement important per la seva recerca independent.

www.cristinanunez.com

www.selfportrait-experience.com

www.lavierose.eu

http://r9b0334408.racontr.com/

 

Durant la residència a Roca Umbert desenvolupa el projecte:

“La Vie en Rose”

Cristina Nuñez  treballa en l’art autobiogràfic i auto-etnogràfic des del 1988, quan va iniciar a fotografiar-se per superar problemes d’autoestima vinculats a la toxicomania en l’adolescència. Donant forma a les seves emocions i revelant la seva presència al mon, permetent-se de donar-se una mirada sense compromisos, aquestes imatges es van convertir en una espècie d’auto-teràpia que ha practicat regularment fins avui amb la fotografia, el vídeo, la performance i la “web art”.

El 2005 Nuñez va crear la metodologia The Self-Portrait Experience® i va començar a ensenyar-la en tallers d’autoretrat arreu del món, a les presons, centres de salut mental, instituts per adolescents, empreses pel lideratge, museus, galeries i universitats, de manera que les persones poguessin aprendre a desencadenar el procés creatiu transformant emocions i vida interior en art.

Tots els projectes de Cristina Nuñez estan vinculats a aquesta doble activitat: per una banda, la seva pràctica artística autobiogràfica i per l’altra el seu treball participatiu com a facilitadora del procés creatiu d’altres persones en diferents contextos.

La Vie en Rose es un projecte artístic autobiogràfic en vídeo, performance i plataforma web, amb l’objectiu de la recerca (real) de la parella ideal, documentant la seva vida interior i expressant les seves emocions: una mena d’auto-teràpia molt eficaç i empoderadora.