Helena Pielias, Caldes de Montbui, 1982.

Artista multidisciplinar llicenciada en Belles Arts (Universitat de Barcelona, Universidad del País Vasco), i Postgrau en Vídeo Digital (Universitat Pompeu Fabra). Treballa al Museu Thermalia des del 2009. Interessada en la pintura, la fotogra a, la performance, el vídeo i la dinamització artística. Ha estat vinculada a col·lectius de dinamització artística i cultural (7 d’art, Àrtica, BEM), en grups de producció audiovisuals (Trimenidijeis, VHS Produccions, Plans Films), i ha organitzat i comissariat esdeveniments artístics i exposicions (MIAU, VERTICAL, exposicions a les sales de Thermalia).

www.helenapielias.com

Vicenç Viaplana, Granollers, 1984.

Llicenciat en Comunicació audiovisual a la Universitat Ramon Llull i màster en Arts Digitals a la Universitat Pompeu Fabra. Artista visual freelance, operador de càmera, realitzador, tècnic de video en viu, en instal.lacions i espectacles escènics. Membre fundador del col.lectiu artístic Insectotròpics (premi BBVA de teatre 2015 ) i col.laborador de la companyia teatral Agrupación Señor Serrano, guanyador del lleó de plata de la Biennal de Venècia 2015.

www.vvv.cat

Durant la residència a Roca Umbert desenvolupen el projecte:

“Exigim Realitat”

L’objectiu és la creació d’un espai on poder desenvolupar noves recerques creatives. Treballant des de la individualitat, i també en projectes conjunts,  ja que les inquietuds dels dos components es mouen en múltiples camps: la videocreació, la interactivitat, la fotografia, la performance, les arts plàstiques i les arts digitals. El  projecte no només és un espai per a la producció, també per als passos previs, un espai de creació on buscar què volen dir i de quina manera fer-ho.  Un laboratori d’idees i recerca creativa per aplicar-la a diverses propostes multidisciplinars.