Ignasi López, Premià de Mar, 1970.

Artista visual, fotògraf, dissenyador i editor.

Com a autor ha exposat internacionalment la seva obra a través de diverses mostres i festivals com PhotoEspaña (Madrid), FotoGrafia (Roma), Printemps de Setembre (Toulouse), ArtBasel, FotoLeggendo (Roma), Le Bal (Paris), entre d’altres.

És editor i cofundador de Bside Books, un projecte editorial independent i alhora un laboratori d’experimentació col·laborativa de processos en suports d’edició i de publicació. A través del projecte Bside és introductor, conjuntament amb Carlos Albalá, de les dinàmiques “Transigrafías” en l’àmbit acadèmic i fotogràfic: ( http://bit.ly/2epWRGs ).

És autor del projecte Agroperifèrics i co-comissari, amb Marta Dahó, del projecte expositiu homònim que ha estat coproduït recentment pel Museu de la Vida Rural i pel Centro HuArte (Navarra). La sèrie completa Agroperifèrics ha estat adquirida per la col·lecció MACBA d’art contemporani.

Coordinador i coeditor, conjuntament amb Román Yñán, Vicenç Altaió i Sergi Opisso del projecte de creació fotogràfic-editorial terra-lab.cat, que ha estat guardonat amb el primer premi Lluís Carulla l’any 2015.

És autor, juntament amb Kathrin Golda-Pongratz i Bernat Lladó de Geopresències, un projecte obert que té lloc actualment a la sala Zero de l’Espai d’Arts de Roca Umbert.

Links:

www.ignasilopez.com

www.agroperiferics.com

www.terra-lab.cat

www.bsidebooks.com

 

PROJECTE:

“DESEDITANT-NOS”

CONTEXT D’ACUMULACIÓ

El model econòmic global creix contínuament amb una tendència que sembla estar ben lluny d’un equilibri social, econòmic i ecològic.

La lògica que ha arrelat en totes les capes de la nostra societat, ens condueix cap a un món poc sostenible inundat de tot tipus d’artefactes, molts dels quals ens allunyen d’allò que som i debiliten el diàleg amb el nostre entorn i amb nosaltres mateixos. La sobreproducció d’imatges, òbviament, no s’escapa d’aquesta lògica. Els llocs i l’equilibri relacional entre persones són les principals perjudicades d’aquest procés cap al col·lapse informatiu. De debò tenim dret a una ecologia en la producció-recepció d’imatges? Tenim dret a relacionarnos fora de la lògica de la sobreproducció general?

DESEDITAR

Ja fa un temps m’he plantejat de repensar i despensar la imatge com a residu (els cúmuls i seqüències d’imatges fixades, pròpies i comunitàries) si aquestes no vénen dotades d’eines i de possibilitats per relacionar persones i societat amb entitats de decisió i acció.

ELS PROJECTES

Sota la premissa de desarticular i classificar (deseditar) imatges existents, m’he proposat d’iniciar diversos processos relacionats amb l’ecologia iconogràfica. Aquests processos comprenen 3 projectes: un de col·laboratiu, un col·lectiu i un d’individual.

Geopresències: Deseditar els procediments : www.geopresencies.cat

Terra-lab.cat /  EQUIP 10 / desclassificar l’aparença. www.terra-lab.cat

Iconoslow / projecte de recerca per a una relació lenta i sostenible amb la imatge. El joc de desmantellar els propis referents.