Josep Fernández Margalef, Granollers, 1983.

És arquitecte per l’ETSAB de Barcelona i màster en instal·lacions efímeres per l’ETSAM de Madrid. La seva tasca professional està enfocada a projectes que combinen art i arquitectura, tot abordant nous paradigmes, cercant respostes als reptes socials i urbans, i obrint noves possibilitats a través del llenguatge artístic.

www.margalef.co

 

Com a artista associat a Roca Umbert desenvolupa el projecte:

“Elogi de les hortes”

És un projecte de ‘land art’, que vol explorar l’entorn rural de Palou, tractar el seu paisatge, i re-interpretar l’aproximació al territori a través del llenguatge artístic. Un exercici de geometria, material, combinació i creació escultòrica, alhora que una aproximació a un indret i un context determinat. Una sèrie de prototips efímers dins un entorn rural.

La base de treball són les tomateres de canyes; una estructura efímera autoportant, recuperable, i de baix cost, que amb un mateix patró permet ésser reproduïda a major o menor escala, en un indret o un altre, una o varies vegades. Aquesta geometria bàsica inicial, pot derivar en construccions més complexes, més extenses o que recerquin una investigació formal, estructural o constructiva.