Sala Zero, Espai d’Arts

23 de març – 25 de juny

Inauguració: 23 de març, 19h

 

La relació entre humans i les possibilitats d’intercanvi s’han vist profundament transformats a mesura que la tecnologia evolucionava: de la impremta al telèfon fins a l’arribada d’internet. El procés de digitalització de moltes esferes de la vida, també de les relacions humanes, han posat en relleu les múltiples possibilitats de connexió, però també de separació i aïllament. El tancament digital que va patir gran part de la població mundial durant els primers mesos de la pandèmia va accelerar aquest procés i va plantejar preguntes urgents sobre la naturalesa del contacte humà i el paper dels dispositius digitals en la relació amb l’altre.

Corrents d’imatges reuneix cinc artistes quebequesos i catalans que van emprendre una correspondència fotogràfica digital el 2020, quan la creació es feia en confinament. Els processos engegats a partir de l’espai de conversa digital i concretats en residències al Quebec i Granollers durant el 2022 són testimonis d’un procés d’exploració del poder de les imatges per construir relats i transformar-los, per crear esferes d’intimitat o fins i tot per esdevenir icones espirituals.

La mostra culmina la col·laboració que l’Espai d’Arts de Roca Umbert i VU Photo van engegar fa tres anys amb el suport de l’Institut Ramon Llull, el Ministeri de Relacions Internacionals i de la Francofonia del Quebec i el el Ministeri de la Cultura i Comunicacions del Quebec.

L’etiqueta #courantscorrents a Instagram permet descobrir el procés de treball digital que els artistes van realitzar durant el confinament.

Participants: André Barrette, Andres Galeano, Eva Quintas, Laia Moreto, Carol-Ann Belzil-Normand.

Una producció de  Roca Umbert, Ajuntament de Granollers

Col·labora: VU Photo

Amb el suport de: Institut Ramon Llull, Logo Dept de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Relacions internacionals i de la francofonia del Quebec i el Ministeri de Cultura i Comunicacions del Quebec.