Projecte: La viva imatge de la mort

Projecte que parteix d’una investigació sobre la personificació de la mort en el cinema. En diferents pel·lícules de diferents èpoques es procedeix a emprar el recurs de personificar la mort: en alguns casos es presenta com a un personatge de carn i ossos, de vegades terrorífic, de vegades encantador, que interactua amb la resta de personatges com un participant més de la trama. Es planteja donar lloc, així, a una sèrie d’escultures, tot portant-se l’imaginari bidimensional del cinema a una posada en escena tridimensional.

CV

Joan Pallé (Lleida, Espanya, 1989) viu i treballa a Barcelona. Va rebre la llicenciatura en Belles Arts per la Universitat de Barcelona l’any 2017. La seva obra es relaciona amb la teoria crítica mitjançant l’ús d’imatges visuals hegemòniques de forma irònica o subversiva i introduint referències de la cultura subterrània. L’any 2017 va ser guardonat com a artista resident a Fabra i Coats (Barcelona) a través del programa de residència Sant Andreu Contemporani. Ha impartit el preu artístic <35 de la fundació Banc Sabadell i Galeria Trama. Ha rebut una beca Erasmus per estudiar a la universitat de Middlesex a Londres (2017).

En els últims anys ha rebut ajudes de la producció del Centre d’art la Panera, Roca Umbert Fabrica de Creació, i una beca de residència i producció d’Homessesions en col·laboració amb l’art 3 i un ajut d’investigació de la Sala d’Art Jove (Generalitat de Catalunya) i el MACBA. Ha estat guardonat amb el Premi Biennal Larva al millor artista jove de la ciutat de Lleida i el seu treball ha estat seleccionat per a la Biennal Europea JCE Young.

 

Links:

Web: www.joanpalle.com