Ciudades interiores

Carregant esdeveniments

Ciudades interiores

  • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

16 juliol - 20:00h - 21:00h

Ciudades interiores, immersió al procés de creació de la primera peça de la companyia Ajpu Circo

Projecte resident al Centre d’Arts en Moviment, i acompanyat per La Central del Circ en el marc del dispositiu Companyonatge del projecte transfronterer de circ Travesía – Pirineus de Circ*.

Divendres 16 de juliol a les 20h

Centre d’Arts en Moviment de Roca Umbert

L’artista Ileana Ortega, creadora de Ajpu Circo, compartirà el seu imaginari i alguns elements escènics del seu actual treball de creació Ciudades interiores.

Ciudades interiores no és una nota al peu de la realitat; és una veu cantant de les realitats silenciades, un espectacle que des de la dansa i el circ revela les múltiples fronteres que es creen entre la vida i la mort, el plaer i el dolor, el aquí i el allà, l’ordre i el caos. Des de la ironia busca provocar reflexions profundes sobre els límits, les realitats, la vulnerabilitat, l’esperança i la tendresa.

* *Travesía-Pirineus de Circ és un projecte de cooperació Interreg cofinançat pel Fons Europeu

per al Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea a través del POCTEFA.

AJPU CIRCO

En la cosmovisió Maia, AJPU és la dansaire, és l’artesana, la caminant. La companyia transita aquests camins de circ, moviment i collage amb els quals busca donar vida i endinsar a les espectadores a altres mons.

ILEANA ORTEGA ESTRADA

Dansaire, artista migrant de realitats i somnis.

Acaba el batxillerat de dansa a l’Escola Nacional de Dansa de Guatemala l’any 2008, i seguidament comença a treballar en la companyia de dansa “Momentum”, companyia resident de la Universitat Rafael Landivar (2008-2010). Fa els seus primers passos en el món del circ col·laborant en la companyia de”Circo DeMente” a Ciutat de Mèxic (2010-20012).

Del 2013 al 2018 el seu camí artístic es desenvolupa entre la dansa i el circ: compaginant el seu treball en la Companyia de dansa “Momentum” amb l’organització del Festival “Guatecirko” i el festival “Chiripa”, i donant vida al projecte de l’Escola de Circ B´atz a la ciutat de Guatemala.

En el 2018 crea l’espectacle “A la orilla del Tiempo”, en coproducció amb el Centre Cultural d’Espanya a Guatemala i el suport de la beca Iberescena “Escribiendo la escena Centroamericana” al Salvador.

Va ser coreògrafa de l’espectacle de formatura de la Escuela Nacional de Circo de Río de Janeiro (2019).

L’any 2019 obté la beca Iberescena “Circo en clave iberoamérica” en La Central del Circ de Barcelona 2019, on resideix i continua formant-se com a artista.

Actualment s’enfronta al repte d’estructurar el seu propi projecte de companyia, Ajpu Circ, amb l’objectiu de reescriure l’espectacle “A la orilla del Tiempo”, desenvolupant així un nou projecte de creació: “Ciudades Interiores”.

Entrada lliure amb inscripció prèvia obligatòria a: https://granollers.koobin.com/ciudadesinteriores

Detalls

Data:
16 juliol
Time:
20:00h - 21:00h

Organitzador

Roca Umbert

Recinte

Roca Umbert Fàbrica de les Arts
Enric Prat de la Riba, 77, Granollers, Barcelona 08401 Espanya
+ Google Map
Lloc web:
938 61 49 41