Conferència: «Càpsula de Confort» de Daniel G. Andújar

Carregant esdeveniments

Conferència: «Càpsula de Confort» de Daniel G. Andújar

  • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

16 octubre 2020 - 18:30h - 20:00h

Plató del Centre Audiovisual

Emmarcada dins del Festival Panoràmic i el Mercat Audiovisual de Catalunya

Daniel G. Andújar (Almoradí, Espanya, 1966) és un artista visual, teòric i activista que treballa i viu a Barcelona. Andújar qüestiona, mitjançant la ironia i la utilització d’estratègies de presentació de les noves tecnologies de la comunicació, les promeses democràtiques i igualitàries d’aquests mitjans i critica la voluntat de control que amaguen darrere d’una  aparent transparència.

Partint de la constatació que les noves tecnologies de la comunicació estan transformant la nostra experiència quotidiana, Daniel G. Andújar crea una ficció (Technologies To The People, 1996) amb la finalitat de fer-nos prendre consciència de la realitat que ens envolta i de l’engany d’unes promeses de lliure elecció que es converteixen, irremissiblement, en noves formes de control i desigualtat.

«Càpsula de confort» és una mostra de la desestabilització de la societat a partir dels esdeveniments recents i de l’aïllament a causa de les limitacions de moviment. Mostra la hiperconnectivitat de les nostres càpsules de confort constantment controlades, després de la suspensió del funcionament habitual de les condicions de vida i de treball de moltes persones, cosa que ens ha convertit en veritables cobais humans.

Habitem un laboratori immens que genera dades sobre els fonaments de la nostra civilització, la nostra ideologia, els nostres objectes, la filosofia, l’ètica, l’economia, la psicologia, la ciència i l’art. La vida al laboratori és una privació de llibertat i una insidiosa acceptació de seguretat on, gràcies a una vigilància constant i omnipresent, ens sentim segurs. Qualsevol mostra d’insubordinació o, fins i tot, la simple desviació respecte de les normes establertes pot ser denunciada i podem ser condemnats a l’expulsió o la deportació.

Més informació aquí

Detalls

Data:
16 octubre 2020
Time:
18:30h - 20:00h
Etiquetes de l'esdeveniment:
Lloc web:
http://rocaumbert.com/

Organitzador

Roca Umbert

Recinte

Roca Umbert Fàbrica de les Arts
Enric Prat de la Riba, 77, Granollers, Barcelona 08401 Espanya
+ Google Map
Lloc web:
938 61 49 41