Conferència “El fotollibre, un eina per elaborar un discurs visual”

Carregant esdeveniments

Conferència “El fotollibre, un eina per elaborar un discurs visual”

  • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

25 abril 2019 - 20:00h - 21:30h

A càrrec de Pablo Ortiz, fotògraf i cofundador del Consell Mexicà de fotografia i fundador del Centre de la Imatge a Ciutat de Mèxic

A partir de l’anàlisi de quatre dels seus fotollibres compartirà diferents estratègies per a la construcció i l’elaboració d’un discurs visual comprensible al lector, a la plataforma llibre, objecte antic, que els llenguatges visuals del segle XX han recuperat, per fer “fotollibres”.

Els llibres a analizar serán:

“L’última ciutat” amb text de José Emilio Pacheco realitzat al llarg d’una dècada sobre la ciutat de Mèxic. Ortiz, va seleccionar volums molt diversos entre si, amb la intenció il·lustrar diferents estratègies en l’elaboració del llibre, es va publicar el 1996, per Tween Palms i Casa de les Imatges (Premi de la primavera Fotogràfica al millor llibre de 1996),

“Dolor i Bellesa” llibre sobre un cirurgià plàstic del Renaixement italià, publicat per Americo Art Editors en 2000.

“Akadem Gorodok” , sobre un laboratori de física nuclear a Sibèria, Rússia publicat per RM en 2015.

Un parell de quaderns polítics sobre els desapareguts en Ayotzinapa i el 68 mexicà.

 

Pablo OM.2

 

 

 

 

 

CV

Nèix a Ciutat de Mèxic en 1952. Estudia economia en la UNAM i fotografia al London College of Printing, Anglaterra. De 1978 a la data ha dirigit tres projectes editorials: Mèxic Indígena (set títols), Riu de Llum en el Fons de Cultura Econòmica (vint títols) i Lluna Còrnia al Centre de la Imatge (quinze títols).

És co-fundador del Consell Mexicà de fotografia i fundador del Centre de la Imatge a Ciutat de Mèxic. El 1989 va coordinar el projecte 150 anys de fotografia a Mèxic i en 1993 va iniciar i va coordinar el festival de fotografia Fotoseptiembre que a partir de llavors es realitza cada dos anys. El 1980 va rebre el premi de la Biennal de Fotografia a Mèxic.

Ha publicat catorze llibres amb el seu treball fotogràfic, destaquen Els Pobles del Vent, 1982, Cor de Cérvol, 1992. El 1996 va publicar La ultima ciutat amb un text de José Emilio Pacheco pel qual va rebre el premi al Millor llibre fotogràfic del festival La primavera fotogràfica de Barcelona, ​​1998 i l’Ull d’or del Festival des Trois Continets, 1997, França.

L’editorial espanyola Mestís li va publicar Sexe i Progrés en la seva col·lecció el mínim. En l’any de 2000 va publicar el llibre Dolor i Bellesa, sobre un cirurgià del Renaixement Américo editors, Mèxic / Itàlia. El 2002 va publicar una investigació sobre l’arxiu Casasola titulat Mirada i Memòria, Ed. Turner / Aperture / Oceà, 2002 Mèxic / Espanya / Estats Units. El 2008 va publicar Correspondències en col·laboració amb Marcelo Brodsky, Ed. RM, Mèxic. El 2010 va publicar el llibre Muntanya blanca amb textos d’Antonio Saborit, Margo Glantz i Alfonso Morales ed. Fons de Cultura Econòmica / RM. El 2014 va publicar Akadem Gorodok, RM. En 2016 va publicar Desapareguts? Nazraeli Press / RM. El 2018 va publicar Ocupació Militar amb UNAM / RM.

Ha realitzat exposicions individuals al Museu d’Art Modern, al Centre de la Imatge i al Palau de Belles Arts de Mèxic, i en museus i galeries d’Estats Units, Brasil, Argentina, Veneçuela, Equador, Cuba, Espanya, Anglaterra, França, Holanda, Portugal Grècia i Itàlia. En 2001 va ser convidat com curador al festival PhotoEspaña de Madrid.

Així mateix, ha impartit tallers sobre fotografia i edició en Estats Units, Cuba, Espanya, Argentina, Equador, Xile, Perú, Uruguai, Brasil i Mèxic.

Ha estat jurat en la Biennal de Fotografia, Mèxic. World Press Photo, Holanda. Premi Casa de les Américas, Cuba. Cocurso al millor llibre de 1998, PhotoEspaña. Premi Nacional de les Arts, Mèxic. Gran Premi Omnilife, Mèxic. National Geographic, Mèxic. Prince Claus Award, Holanda. És membre del Sistema Nacional de Creadors de Mèxic des de 1994.

 

 

Detalls

Data:
25 abril 2019
Time:
20:00h - 21:30h

Organitzador

Espai d’Arts
Telèfon:
93 861 4941
Adreça electrònica:
Lloc web:
www.rocaumbert.cat

Recinte

Espai d’Arts
Carrer de Lluís Companys, 1, Granollers, Barcelona 08401 Espanya
+ Google Map
Telèfon:
93 860 49 41
Lloc web:
www.rocaumbert.com/espaidarts