Diàlegs Arts Visuals. Amb Eulàlia Valldosera i Pere Vilardebó

Carregant esdeveniments

Diàlegs Arts Visuals. Amb Eulàlia Valldosera i Pere Vilardebó

  • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

25 març 2015 - 20:00h - 21:00h

Dimecres 25 de març a les 20h del vespre a la Sala Tarafa

Modera: Albert Forns

Diàlegs, referents per a emergents.
Trobades de creadors en espais singulars.

Diu l’escultor Sir Anthony Caro que l’intercanvi i el contacte són molt importants per a la producció dels artistes ja que, per l’artista no hi ha res pitjor que l’aïllament. Aquest és el punt de partida d’aquesta proposta.

El projecte Diàlegs, referents per a emergents és un projecte de reflexió col.lectiva i intercanvi de coneixements i experiències personals al voltant de la creació, la ciència i la cultura en el context actual.

Aquest projecte pretén posar en contacte autors, així com oferir un espai i un temps de trobada i de reflexió entre aquells creadors o referents intel.lectuals consolidats, més enllà de l’èxit mediàtic, però avalats per la seva experiència, trajectòria i recorregut amb els nous creadors (anomenats emergents), els quals estan en procés de construcció i aprenentatge professional. Per altra banda es compta també amb la participació de totes aquelles persones interessades en el pensament, l’humanisme i la societat per alimentar, dinamitzar i fer més enriquidor el debat.

Es tracta, doncs, d’un conjunt de cites dialògiques que promoguin una oportunitat d’aprenentatge mutu i reflexió col.lectiva al voltant de la creació, entenent-la en un sentit ampli, com a forma de comunicació, expressió, interpretació i transformació de la realitat.

Una excusa per posar en contacte autors, pensadors, artistes, gent que fa coses discretament i de forme invisible sense grans pretensions ni grans èxits i que les fa per convicció com a models positius i de referència per als nous creadors, o emergents, en un ambient íntim, distès i familiar.

Aquestes trobades es portaran a terme en espais singulars i no pensats estrictament pels continguts culturals. El criteri principal és que siguin espais que actualment estan en desús i, en alguns casos, buits i pendents de rehabilitar, amb la voluntat de reactivar-los temporalment, donar-los visibilitat i incorporar-los al circuït d’espais de la ciutat que poden acollir activitat cultural. En segon terme, s’intentarà vincular la selecció de cada un d’aquests espais a la temàtica de la sessió corresponent. La voluntat és que tingui un punt d’insòlit o genuí i que propiciïn una trobada especial i de proximitat entre els/les participants.

La proposta, en definitiva, consisteix en un cicle de trobades informals en espais singulars, on en cada una d’elles es convidarà a un creador consolidat perquè ens parli de la seva pràctica creativa, del procés d’aprenentatge fet d’èxits i fracassos, i el seu punt de vista de la realitat actual. Promovent així un espai per compartir, per aprendre i discutir sobre la cultura contemporània.

ARTS VISUALS

Consolidada: Eulàlia Valldosera (Vilafranca del Penedès,1963) Artista catalana formada a Barcelona i a Holanda. Realitza una obra d’art conceptual relacionada amb el cos i l’autorepresentació, investigant l’equilibrei entre el material i l’immaterial. Guardonada amb el Premi Nacional d’Arts Plàstiques l’any 2002, la seva obra forma part d’algunes de les col·leccions d’art contemporani més destacades del món, com la del Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía de Madrid, el Museu Nacional d’Art Contemporani de Brussel·les, el Centre d’Art La Panera de Lleida, el MUSAC de León, l’Artium de Vitòria, Es Baluard de Palma o el MACBA, la Fundació “La Caixa” i el Centre d’Art Santa Mònica de Barcelona.

Emergent: Pere Vilardebó (Parets del Vallès, 1980). Artista fromat en el disseny gràfic a l’Universitat de Vic, alhora que realitza nombroses formacions en fotografia, escultura gravat i pintura. Des dels inicis està dedicat en el què anomena una “Teràpia diària” com una superposició de tècniques artístiques per donar esxpressió al seu món interior. Les seves obres han estat exposades en diversoss museus i col·leccions. Actualment és artista resident a Roca Umbert.

Detalls

Data:
25 març 2015
Time:
20:00h - 21:00h

Recinte

Sala Tarafa
Carrer Corró, Granollers, Barcelona 08401 Espanya
+ Google Map