Diàlegs Fotografia. Amb Manel Esclusa i Lurdes Basolí

Carregant esdeveniments

Diàlegs Fotografia. Amb Manel Esclusa i Lurdes Basolí

  • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

2 juliol 2015 - 20:00h - 21:00h

Diàleg Fotografia 
Dijous 2 de juliol, a les 20h
Manel Esclusa
Lurdes Basolí

Modera: Albert Forns
Lloc: Terrassa del Museu de Granollers

Consolidat: Manel Esclusa (Vic, 1952) Fotògraf català i professor de Fotografia a l’Escola Eina de Barcelona i a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya. Des de 1979 les seves sèries fotogràfiques, Venezia, Sil·lepsis, Naus, Urbs de nit i Aiguallum, plantegen una reflexió sobre el paisatge urbà i la nit com a escenari, explorant la realitat nocturna de les ciutats, des dels seus espais i objectes ocults i anònims fins aquells elements arquitectònics il·luminats que són percebuts com a símbols d’una ciutat. El 1990 va convertir l’Espai 13 de la Fundació Joan Miró en un enorme laboratori fotogràfic. Els seus treballs es troben en gran part a França (la Bibliotèque National, el Museo Réattu) i a Catalunya (el Museu Nacional d’Art de Catalunya) així com també en molts altres museus i col·leccions privades.

Emergent: Lurdes Basolí (Granollers, 1981) Fotògrafa i fotoperiodista. Llicenciada en Comunicació Audiovisual, a la Universitat Ramon Lull en 2004, El 2005 comença la seva carrera fotogràfica i treballa com a freelance publicant en diverses revistes espanyoles: La Vanguardia Magazine, El País Semanal, El Magazine de El Mundo. Actualment combina la docència amb els seus propis projectes documentals. Ha rebut diversos guardons ANI Visa PixPalace award, Visa Pour l’Image (2011) i Inge Morath Award, Inge Morath and Magnum Foundations Joop Swart Masterclass, World Press Photo (2010) i FotoPres grant, Fundació La Caixa (2009). Les seves fotografies s’han exposat a diversos espais d’Europa.

Moderador de les sessions: Albert Forns (Granollers, 1982) és un periodista, escriptor i poeta català. Especialitzat en periodisme digital, ha treballat en institucions culturals com el CCCB. Destaca per haver guanyat el Premi Documenta de narrativa amb la seva primera novel·la Albert Serra (la novel·la no el cineasta), on l’autor reflexiona sobre alguns aspectes de l’art contemporani barrejant ficció, periodisme i assaig, i on apareixen també altres artistes catalans destacats com Barceló o Dalí, i d’altres escriptors com Enrique Vila-Matas La tardor de 2013 va rebre una beca de l’Institut Ramon Llull per anar a una residència d’escriptors del nord de l’Estat de Nova York que forma part del centre d’arts internacional OMI, per preparar la seva segona novela, que tractarà sobre l’entramat del sector literari.

Detalls

Data:
2 juliol 2015
Time:
20:00h - 21:00h
Etiquetes de l'esdeveniment:
, , ,

Recinte

Museu de Granollers
Anselm Clavé, 40, Granollers, Barcelona 08401 Espanya