Inauguració de l’Exposició Afotos

Carregant esdeveniments

Inauguració de l’Exposició Afotos

  • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

7 març - 20:00h - 7 abril - 13:00h

Andrés Galeano

Projecte guanyador de la convocatòria de creació artística del 2017

Afoto: (Del gr. a -) denota privació o negació de… | foto (Acort.). f. coloq. fotografia (imatge obtinguda fotogràficament) || 2. (coloq.) Forma popular d’anomenar una foto al sud d’Espanya.

El projecte inèdit “Afotos” indaga sobre el concepte de no-foto. Què és una no-foto? Quines formes pren una afoto al hiperfotogràfic món contemporani?

El concepte de afoto vertebra i travessa molts dels projectes de Galeano i per primera vegada es desplega en una exposició que recull obres dels últims cinc anys. A través d’un recorregut per set sèries fotogràfiques, aquest projecte reflexiona sobre la representació de la no-foto digital (No-pic), les fotos dels inicis / final de rodet que mai van ser positivades (XXA-XXA-00- 00A-0A), els gats d’internet (All My Friends ‘Cats), les restes de les fotos de carnet que es llencen a les escombraries (en l’acte), els embalsamats Photoshop per les fotos del cementiri (la foto eterna), l’arxiu fotogràfic de núvols de l’antic Servei Meteorològic de Catalunya que va ser segrestat i maltractat pel franquisme (fons perdut de núvols) i, finalment, a manera de rèquiem, sobre les malalties de la imatge, ja siguin analògiques o digitals (patologies de la imatge – de la A a la Z).

Afotos” mostra, doncs, diverses formes que pot adoptar una no-fotografia. Col·lecciona moments en què apareix un buit, exhibeix fotos flirtejant amb el no-ésser, negant-se a si mateixes i, en definitiva, posa a la llum la intrínseca relació de la fotografia amb la vida i la mort amb afany de transcendir l’instant .

Activitats paral·leles

7/03 20 h Inauguració

21/03 Presentació del llibre Nopic d’Andrés Galeano a càrrec de Jorge Luis Marzo

07/04- 12 h PerformancePatologies de la imatge” a càrrec del Cor Plèiade de la Societat Coral Amics de la Unió. Directora: Júlia Sesé

24/03 Taller familiar “Trobant tresors escombraries”. Per a famílies amb infants de 6 a 10 anys

Activitats gratuïtes amb inscripció prèvia AQUÍ

 

Detalls

Inici:
7 març - 20:00h
Final:
7 abril - 13:00h

Organitzador

Espai d’Arts
Telèfon:
93 861 4941
Adreça electrònica:
Lloc web:
www.rocaumbert.cat

Recinte

Espai d’Arts
Carrer de Lluís Companys, 1, Granollers, Barcelona 08401 Espanya
+ Google Map
Telèfon:
93 860 49 41
Lloc web:
www.rocaumbert.com/espaidarts