Gandulejem amb Josep Maria Aragay i Tanit Plana

Carregant esdeveniments

Gandulejem amb Josep Maria Aragay i Tanit Plana

  • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

14 juliol 2021 - 19:00h - 20:00h

Gandulejem amb Josep Maria Aragay (Educador Social, i musicoterapeuta i responsable del projecte Basket Beat) Tanit Plana (fotògrafa i artista visual)

Art i transformació social. Diàlegs d’art i compromís dinamitzats per Margarida troguet  comissaria i gestora cultural de projectes escènics

Dimecres 14 de juliol a les 19h

Exterior de Roca Umbert

Activitat gratuïta amb inscripció prèvia

La mirada de l’artista, sigui quina sigui la disciplina que conrea, ens obliga sempre a plantejar-nos la doble lectura: l’estètica i l’ètica, l’art i el compromís. Més enllà, doncs, de les peces artístiques volem, a través d’aquests diàlegs, esbrinar quina és la mirada que sobre el compromís, sobre l’ètica, aporta l’artista com a valor afegit i intrínsec en la seva creació.

Uns diàlegs distesos que ens atansaran al pensament i la reflexió sobre l’ecologia i la sostenibilitat, l’activisme i les seves formes expressives i les arts comunitàries com a eina de transformació social.

ART I TRANSFORMACIÓ SOCIAL, EL TREBALL AMB LA COMUNITAT

Les pràctiques artístiques són les eines que permeten que l’accés i la participació configurin l’equitat entre les persones de totes les comunitats. L’art aplicat a la pràctica amb els individus que conformen una comunitat és la garantia per a transformar la societat a través de l’experiència i la forma de garantir els drets culturals. Creadors, mediadors i artistes ens descobriran les estratègies d’aquestes pràctiques.

Josep Maria Aragay

Integrador Social, Educador Social i Musicoterapeuta especialitzat en l’ús social de les arts. Creador i responsable de Basket Beat, és professor de creativitat a la Universitat París Est-Créteil, així com dels Màsters de Mediació Artística i Musicoteràpia de la Universitat de Barcelona. Membre del grup de recerca GIAS en “Llenguatges artístics i acció social” de la Facultat Pere Tarrés a la Universitat Ramon Llull, compta amb una àmplia participació a congressos internacionals com el «ISME 2014 World Conference on Music Education »a Porto Alegre, el «International Community Arts Festival» a Rotterdam (2014), el « Congrés Internacional XXIX Seminari Interuniversitari de Pedagogia social, joventut i transformacions socials “» a Girona (2016) o el «Encontro MEXE» i «Congrès EIRPAC» a Oporto (2019).

 

El 2017 va publicar el seu primer llibre “Les Arts Comunitàries des de l’Educació Social. L’experiència Basket Beat (2017) amb Neret Edicions.

Durant els últims dos anys ha estat treballant en la conceptualització i direcció de la primera edició del FAACCC (Festival de les Arts Comunitàries de Catalunya) que va tenir lloc aquest maig del 2021 a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats de Barcelona.

 

 

Tanit Plana

 

Barcelona 1975

Docent i artista. Fa ús de la fotografia i el vídeo com a eines per a generar preguntes. Ha treballat sobre la representació de l’entorn i de l’espai domèstic. És la responsable de Pingpongtherapy, un espai dedicat a la reflexió fotogràfica. Ha estat mereixedora de la beca Fotopres ’01, Descubrimientos Photoespaña 2002. Actualment treballa per la Fundació “La Caixa”, ha format part del jurat artístic d’SCAN ’08 i ’09, també ha sigut comissària del Talent Latent 2008.

Entrada lliure amb inscripció prèvia obligatòria a: https://granollers.koobin.com/gandulejemambjosepmariaagarayitanitplana

Detalls

Data:
14 juliol 2021
Time:
19:00h - 20:00h

Organitzador

Roca Umbert

Recinte

Roca Umbert Fàbrica de les Arts
Enric Prat de la Riba, 77, Granollers, Barcelona 08401 Espanya
+ Google Map
Lloc web:
938 61 49 41