Gandulegem amb.. Núria Vila i Lali Álvarez

Carregant esdeveniments

Gandulegem amb.. Núria Vila i Lali Álvarez

  • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

7 juliol - 19:00h - 20:00h

Gandulegem amb.. Núria Vila (dissenyadora gràfica i directora d’art) i Lali Álvarez (dramaturga, directora d´escena i escriptora)

Diàlegs d’art i compromís dinamitzats per Margarida Troguet: comissaria i gestora cultural de projectes escènics

Dimecres 7 de juliol a les 19h

Exterior de Roca Umbert

Activitat gratuïta amb inscripció prèvia

La mirada de l’artista, sigui quina sigui la disciplina que conrea, ens obliga sempre a plantejar-nos la doble lectura: l’estètica i l’ètica, l’art i el compromís. Més enllà, doncs, de les peces artístiques volem, a través d’aquests diàlegs, esbrinar quina és la mirada que sobre el compromís, sobre l’ètica, aporta l’artista com a valor afegit i intrínsec en la seva creació.

Uns diàlegs distesos que ens atansaran al pensament i la reflexió sobre l’ecologia i la sostenibilitat, l’activisme i les seves formes expressives i les arts comunitàries com a eina de transformació social.

ECOLOGIA I SOSTENIBILITAT

L’Agenda 2030 i els seus objectius de desenvolupament sostenible ens qüestionen com volem que sigui el món en el que vivim. L’art sovint pren partit per l’organicitat de l’activitat humana en l’entorn més immediat i a les peces artístiques hi trobem la petjada d’aquest compromís. Conversarem amb artistes per esbrinar com pren forma la idea de la sostenibilitat en el mateix procés de creació.

Núria Vila

Dissenyadora gràfica i directora d’art. Especialitzada en identitat corporativa, editorial, packaging i comunicació visual. Dissenya compromesa amb el medi ambient, apostant per la investigació i la col·laboració interdisciplinària.

Treballa en l’experimentació i recerca de nous materials i noves maneres de replantejar els projectes per a poder reduir la petjada ecològica d’aquests. Actualment, també fa de comissaria i s’encarrega del disseny gràfic d’exposicions i creació d’instal·lacions. La guardonada dissenyadora compagina la seva faceta professional amb la docència en diferents escoles de disseny.

Lali Álvarez

Lali Álvarez és dramaturga, directora d’escena i escriptora. Va estudiar Filosofia a la Universitat de Barcelona, Realització d’Audiovisuals a La Mercè i Direcció i Dramatúrgia a l’Institut del Teatre. Actualment és artista resident a la Nau Ivanow amb l’Agrupació HUI BASA, de la qual és directora artística i on realitza projectes centrats en tres línies: el documental escènic, el treball en espais no convencionals i la relació amb l’espectador. Amb HUI BASA va estrenar THA TZPAR a Fira Tàrrega 2018, escrita a quatre mans amb Pau Matas, i també DISSENY HUG, una intervenció en l’espai del Museu del Disseny, conceptualitzada amb Gary Shochat. També és autora i directora de BARCELONA (contra la paret), de la companyia LAPùBLICA, així com de Ragazzo (Nau Ivanow, 2015), guardonada amb els premis de la Crítica a Millor Espectacle per a Joves i Actor Revelació, i també amb el Premi Serra d’Or 2015 al Millor Espectacle.

Entrada lliure amb inscripció prèvia obligatòria a: https://granollers.koobin.com/gandulejemambnuria

Detalls

Data:
7 juliol
Time:
19:00h - 20:00h

Organitzador

Roca Umbert

Recinte

Roca Umbert Fàbrica de les Arts
Enric Prat de la Riba, 77, Granollers, Barcelona 08401 Espanya
+ Google Map
Lloc web:
938 61 49 41