Exposició Imaginació especulativa: El llegat afrofuturista

Carregant esdeveniments

Exposició Imaginació especulativa: El llegat afrofuturista

  • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

14 octubre - 18:00h - 28 novembre - 13:00h

Exposició comisssariada per Mercè Alsina.

Artistes participants: John Akomprah, Frances Bodomo, Osborne Macharia, Fabrice Monteiro, Jacque Njeri, Lola flash, C.J. Obasi, Janeen Talbot i Aloaye Norris Adoro.

Lloc: Espai d’Arts (Sala Zero) – Roca umbert Fàbrica de les Arts. Granollers.

Dies: Del 14 d’octubre al 28 de novembre 2021

Horari: Dijous, Divendres i Dissabte de 18h a 20h, i Diumenge de 11h a 13h.

*Cineforum The last angel of history de J. Akomphra presentat i dinamitzat per la comissaria Mercè Alsina. Dijous 21 d’octubre a les 19h a Espai d’Arts (Sala Miranda) – Roca Umbert Fàbrica de les Art

*Visita guiada amb la comissaria Mercè Alsina i l’artista Norris Adoro el 24 d’octubre a les 12 h i el  el 28 novembre a les 12 h.

*Laboratori de lectures “Gathering with Harriet: Afrofuturisme i comunitat” edició II, a càrrec del col.lectiu Reina Kingkona  i coordinat per Lucia Piedra. Dijous 11 de novembre presencial a Espai d’Arts (Sala La Miranda) – Roca Umbert Fàbrica de les Arts.  Dijous 18 , 25 de novembre i 2 de decembre, de 18h a 20h, virtual.

L’exposició explora diferents treballs que connecten amb l’imaginari afrofuturista del segle XX i en continuen el llegat. Amb diferents estètiques i registres, els artistes s’enfronten a l’anticipació del futur i reflecteixen les incerteses que presenta, tot revisant el passat i el present.

Sense deixar de ser un llenguatge de rebel·lió i reivindicatiu, el panafricanisme subjacent en l’afrofuturisme constitueix una projecció que supera l’anàlisi de l’africanisme històric de la modernitat, i ofereix una mirada nova al concepte de negritud, transgredint-ne totes les lectures oficials.  La mostra inclou també noves orientacions que s’allunyen de la mirada colonial, amb conceptes com “Africanfuturism” o “Africanjujuism”, proposats per autors com l’escriptora Nnedi Okorafor, més vinculats a la cultura, la història o la mitologia africanes, sense excloure la diàspora.

La selecció d’artistes s’ha fet amb perspectiva de gènere i atén a una diversitat geogràfica.

Detalls

Inici:
14 octubre - 18:00h
Final:
28 novembre - 13:00h

Recinte

Espai d’Arts
Carrer de Lluís Companys, 1, Granollers, Barcelona 08401 Espanya
+ Google Map
Telèfon:
93 860 49 41
Lloc web:
www.rocaumbert.com/espaidarts