Inauguració de l’exposició “La vinculació de Roca Umbert amb l’esport al llarg del segle XX” a cura d’Alfredo Cela.

Carregant esdeveniments

Inauguració de l’exposició “La vinculació de Roca Umbert amb l’esport al llarg del segle XX” a cura d’Alfredo Cela.

  • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

10 novembre 2018 - 20:00h - 20:30h

Inauguració de l’exposició “La vinculació de Roca Umbert amb l’esport al llarg del segle XX.  Una mirada a l’esport a Granollers i al paper de les fàbriques”, a cura d’Alfredo Cela.

L’exposició mostra la vinculació de la fàbrica Roca Umbert i dels treballadors i treballadores d’aquesta empresa amb l’esport granollerí.

El 1913, la fàbrica Roca Umbert va facilitar la creació del primer terreny de joc de futbol reglamentari de la ciutat, bastit amb aportacions ciutadanes i ubicat a la zona coneguda com “els estenedors”.

Durant la Guerra Civil es va trencar el teixit esportiu de la ciutat i la recuperació va ser lenta i va partir de creació d’equips de treballadors o treballadores de les empreses cap als anys 50.

És al voltant d’aquests grups que es van crear petits espais de llibertat durant la Dictadura i van esdevenir espais de treball clandestí per a la l’agrupació sindical durant la Transició.

La fàbrica Roca Umbert va cedir dos espais que actualment juguen un paper primordial en la pràctica esportiva a Granollers. El 1957, la fàbrica va cedir gratuïtament una cessió gratuïta de 8.000 m2 de terrenys de la fàbrica Roca Umbert a l’Ajuntament de Granollers que van permetre crear el Pavelló d’Esport, situat encara ara entre la fàbrica i el riu Congost. Finalment, el 1975 es va fer la darrera gran cessió de terrenys a la ciutat per a la construcció de les piscines i equipaments adjacents.

Dissabte 10 de novembre, a les 20 hores, a la façana de la Tèrmica de Roca Umbert

Activitat gratuïta

 

Detalls

Data:
10 novembre 2018
Time:
20:00h - 20:30h

Recinte

La Tèrmica
Enric Prat de la Riba, 77, Granollers, Barcelona 08401 Espanya
+ Google Map
Telèfon:
93 861 49 41
Lloc web:
www.rocaumbert.com