itinerari de dansa: Trinario cuerpos resonantes i Blue Monday

Carregant esdeveniments

itinerari de dansa: Trinario cuerpos resonantes i Blue Monday

  • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

13 juliol - 20:00h - 21:00h

Dimecres 13 de juliol a les 20h
Exterior de Roca Umbert

Mostra del procés de creació de “Trinario: cuerpos resonantes”
30 min

Projecte nascut de la coincidència de motivacions artístiques entre els ballarins i creadors Cristóbal Santa María (Xile) i Miquel Barcelona, mitjançant un procés de recerca escènica de 4 mesos iniciat virtualment durant la pandèmia i continuat de forma presencial a Barcelona, Madrid i Donosti. El punt de partida i l’eix temàtic de la proposta és el relat sobre els cossos que ressonen des de diferents latituds i territoris, una dramatúrgia corporal que s’endinsa en situacions com la construcció de la identitat, el lloc d’origen o la migració. Es tracta d’una peça de dansa contemporània que aprofundeix en aquests conceptes com a disparadors de tres cossos que reverberen en un espai comú. Uns cossos ressonants que es desplomen, vibren i entrellacen. Una peça que es defineix pel seu dinamisme i per la diversitat d’imatges i temporalitats.

Amb el suport de Ministeri de Relacions Exteriors del Govern de Xile, EIMA Creació, Ceccotti producció i Cia. Miquel Barcelona. Espectacle coproduït per FiraTàrrega dins del programa Suport a la Creació 2022, amb la complicitat de Roca Umbert.

Blue Monday, peça de dansa d’Agnès Sales i Hector Plaza
12 min

Aquest duo ens parla, a través de la dansa, sobre les relacions humanes, sobre la necessitat i la dependència de l’ésser humà envers les relacions humanes i la urgència de sostenir els altres sense ni tan sols poder sostenir-nos a nosaltres mateixos. Intimitat, simbiosi, dependència i transformació són algunes de les paraules que defineixen aquesta peça, que és ja la tercera creació d’Agnès Salas i Héctor Plaza desenvolupada durant el projecte laboratori “Back to the Lab” del Festival Breakin’ Convention en el Sadler’s Wells Theater de Londres.

Agnès i Héctor van començar el seu treball conjunt el 2014. A causa de les similituds del seu bagatge corporal individual, van descobrir entre ells un moviment físic i virtuós, però alhora, íntim, visceral i minimalista, amb força i escolta recíproca. Aquest duo de ballarins prioritza el gest, les intencions rere el moviment i construir sempre de dins cap a fora. Gràcies a la seva compenetració, han aconseguit crear espais de complicitat amb una forta càrrega emocional.

Detalls

Data:
13 juliol
Time:
20:00h - 21:00h