La Casa de la Festa Major

Carregant esdeveniments

La Casa de la Festa Major

23 setembre - 17:00h - 1 octubre - 21:00h

La Casa de la Festa 2023 serà especial pels 40 anys de Festa Major 

La Nau Dents de Serra de Roca Umbert Fàbrica de les Arts es convertirà en La Casa de la Festa, del dissabte 23 de setembre al diumenge 1 d’octubre. L’Olla dels pobres i La Troca organitzen en aquest equipament una exposició on s’hi podran veure els elements del bestiari i grups folklòrics del seguici festiu de la ciutat i de les colles. 

Com en cada edició de La Casa de la Festa hi haurà els elements actuals acompanyats de cartells, audiovisuals, música i elements antics, perquè els visitants vegin el passat i el present de la Festa Major de Granollers. L’exposició explica alhora els valors de la Festa Major de Blancs i Blaus, els rituals i les cerimònies que es fan entorn a la rivalitat entre Colles. La tradició de les colles de Blancs i Blaus es remunta a 1983 quan uns joves de l’Associació de Veïns de Sota el Camí Ral van fer un projecte de reactivació de la festa gran de la ciutat basat en una juguesca entre rajolers viscuda a Granollers al segle XIX. El document de petició a l’Ajuntament de Granollers portava per títol “Proposta alternativa” i quatre dels seus signants – Albert Soler, Paco Cruz, Carles Lax i Josep Costa- participaran a la tertúlia “Blancs i Blaus, una festa major pionera”, que organitza l’Arxiu Municipal de Granollers en el marc de la Casa de la Festa, a la Nau Dents de Serra de Roca Umbert, el dimecres 27 de setembre, a les 7 de la tarda. 

L’edició especial de La Casa de la Festa amb motiu dels 40 anys de la Festa Major de Blancs i Blaus començarà el 23 de setembre i acabarà el diumenge 1 d’octubre. L’horari de visites serà de dilluns a divendres de 17 a 20 h i els dissabtes i els diumenges de les 11 a les 14 h i de les 17 a les 20 h. Grups d’escolars de Granollers també visitaran la mostra als matins amb reserva prèvia.   

Detalls

Inici:
23 setembre - 17:00h
Final:
1 octubre - 21:00h

Recinte

Nau Dents de Serra
Enric Prat de la Riba, 77, Granollers, Barcelona 08401
+ Google Map