Laboratori de creació: “Alta conductivitat” amb el Col·lectiu Big Bouncers

Carregant esdeveniments

Laboratori de creació: “Alta conductivitat” amb el Col·lectiu Big Bouncers

  • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

5 juliol 2021 - 10:00h - 9 juliol 2021 - 19:00h

“Alta conductivitat” amb el Col·lectiu Big Bouncers

– Del dilluns 5 al dijous 8 de juliol, de 10 a 13h i divendres 9 de juliol de 10h a 13h i de 17h a 20h (És imprescindible l’assistència a tot el taller, inclosa la presentació, per a poder participar-hi)
– Centre d’Arts en Moviment de Roca Umbert
– Preu: 36€ (15% de descompte per residents del CAM i socis del Apdc)
– Destinat a: persones interessades en les arts del moviment amb experiència prèvia. D’edats compreses entre els 16 i els 90 anys.
– Pre-inscripcions: com que aquest projecte pretén treballar amb gent de diferents edats, de l’1 a l’11 de juny s’haurà de completar aquest formulari. La resolució es comunicarà el 18 de juny.

“Alta conductivitat”, parteix de 3 conceptes d’investigació: el contagi, l’espai públic i el rastre.

En aquest laboratori de creació proposem treballar la idea del contagi com a valor positiu de transformació. Volem provocar una expansió, un contagi de moviment, riure, energia… que parteix de l’individu, del cos i les accions quotidianes, i el posa en relació amb el seu entorn inmediat, conectant així el cos col·lectiu.
Buscarem reivindicar l’espai públic, de trànsit, com a espai de tots, i l’acte de transitar com un acte necessari que ens posa en relació i per tant ens afecta. Es treballarà en els espais exteriors de Roca Umbert, investigant les possibilitats que ofereixen els diferents paisatges a l’imaginari, al moviment i a la trobada.
Al mateix temps volem subratllar, com les nostres accions deixen un rastre en els espais en els que intervenim.

El resultat d’aquest laboratori de creació es compartirà el divendres 9 de juliol a las 19h als espais exteriors de Roca Umbert.

Objectius

● Compartir espais on el cos, el moviment i la dansa siguin el motor per a la trobada.
● Potenciar el treball en col·lectiu, l’escolta i el respecte per les diferències.
● Proposar un espai / temps de joc, anàlisi i reflexió sobre els temes exposats.
● Descobrir regles de joc que puguin desenvolupar-se en grup.
● Treballar des de materials generats per les participants i posar-los en pràctica.
● Generar diferents dispositius per provar en espais urbans.

Aquest  laboratori forma part del procés d’investigació del nou projecte del Col·lectiu Big Bouncers: PLATA. Peça per a espais públics que s’estrenarà a l’abril del 2022.

Col·lectiu Big Bouncers

Comencen a treballar conjuntament al maig del 2012, compartint les seves inquietuds i desenvolupant una pràctica comuna, amb l’interès d’investigar i aprofundir en els nous llenguatges escènics i generar una metodologia de treball pròpia. Des de l’inici el treball del col·lectiu s’ha desenvolupat i articulat al voltant de tres eixos d’acció: la creació de peces escèniques, la creació de performances per a espais no convencionals “site specific” i la pedagogia.

L’interès i disparador del col·lectiu radica en el cos i les seves possibilitats, encara que es permet desbordar els límits de la dansa per entendre i tractar amb els mateixos paràmetres cada element que intervé l’escena (escenografia, llums, so, objectes, paraula, etc.). Big Bouncers genera per a cada nou projecte una pràctica específica que li permet descobrir el llenguatge físic adequat per a la proposta.

El col·lectiu ha rebut el Premi Sebastià Gasch, Aplaudiment a la creació emergent, FAD 2015, per la peça BIG BOUNCE. L’any 2018 són nominades als Premis de la Crítica de les Arts Escèniques (Catalunya) amb la peça O.V.N.I com a millor espectacle nacional de dansa.

A l’any 2019 el Mercat de les Flors (Barcelona) convida a les Big Bouncers a presentar diversos treballs propis i d’artistes vinculades al col·lectiu en el marco d’una Constel·lació dins la seva programació.

Detalls

Inici:
5 juliol 2021 - 10:00h
Final:
9 juliol 2021 - 19:00h

Organitzador

Roca Umbert

Recinte

Roca Umbert Fàbrica de les Arts
Enric Prat de la Riba, 77, Granollers, Barcelona 08401 Espanya
+ Google Map
Lloc web:
938 61 49 41