Presentació del Laboratori postfotografia

Carregant esdeveniments

Presentació del Laboratori postfotografia

  • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

8 octubre 2019 - 19:00h - 21:00h

Presentació del Laboratori de recerca col•laboratiu de Postfotografia: La condició postfotografica a càrrec de Francele Cocco i Laia Casanova

 Laboratori coordinat per Francele Cocco

Els artistes residents a Roca Umbert promouen la creació de grups de recerca oberts a tothom per aprofundir en els seus temes d’interès.  Aquests laboratoris tindran la funció de compartir coneixement entre els participants i posteriorment realitzar una publicació que reculli el contingut tractat.

La participació als labortoris és lliure i oberta a tothom prèvia inscripció aquí

Aquest grup de recerca té el propòsit d’explorar les fronteres de la postfotografia i comprendre el món de les imatges que ens envolten i envaeixen. En aquest context, com podem difondre la crítica com a metodologia de supervivència?

s’establiran discussions en el camp de la filosofia de la imatge per buscar respostes possibles, encara que especulatives, a les qüestions que guiaran aquest estudi col·laboratiu. Està la fotografia encara feta per ser vista? ¿L’única expressió del futur és l’economia liberal tecnològica? És la postfotografia un camp d’estudi separat de les arts visuals? Estem lligats a una ineludible contemporaneïtat automatitzada i individualista pel seu grau incontrolat de tecnologització? És la mirada el territori on opera la colonització?

La dinàmica de les reunions començarà per lectures textos i visionats de treballs artístics bàsics que llançaran uns imputs inicials, un concepte-clau per reunió.

Al final de cada reunió, haurem construït una cartografia del visible, és a dir, que es formi un univers comú de teoria, vocabulari i referències. A més, estimularem la producció de textos teòrics per part de participants com a resultat de les discussions celebrades en cada reunió.

Activitats obertes al públic sense inscripció prèvia:

5/11 Projecció de laudiovisual:  Todas las pantallas oscuras dirigit per Albert Alcoz i Alexandra Laudo. Presentació i debat posterior a càrrec dels directors.

19/11 Xerrada L’especulació en un futur proper a càrrec de Joan Fontcuberta

 

Sessions de treball internes només pels membres del Laboratori: 22/10 – 3/12 – 17/12

 

Detalls

Data:
8 octubre 2019
Time:
19:00h - 21:00h

Organitzador

Espai d’Arts
Telèfon:
93 861 4941
Adreça electrònica:
Lloc web:
www.rocaumbert.cat

Recinte

Espai d’Arts
Carrer de Lluís Companys, 1, Granollers, Barcelona 08401 Espanya
+ Google Map
Telèfon:
93 860 49 41
Lloc web:
www.rocaumbert.com/espaidarts