Laboratori d’estiu: lectura, art i tecnologia (8-12 anys)

Carregant esdeveniments

Laboratori d’estiu: lectura, art i tecnologia (8-12 anys)

  • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

25 juny 2019 - 09:30h - 28 juny 2019 - 13:00h

El Laboratori de Lletres i Imatges s’afegeix al programa Obert per Vacances de Roca Umbert. Fàbrica de les Arts. Al llarg de quatre dies us convidem a jugar amb les paraules, a imaginar i crear noves històries a través de la lectura, l’art i la tecnologia.

Del 25 al 28 de juny de 2019, de 9.30 a 13 h
Adreçat a infants de 8 a 12 anys (3r a 6è)
Places limitades. Gratuït.
Inscripcions a partir del 10 de juny, a les 15 h, a http://www.granollers.cat/inscripcionsbiblioteques i a la Biblioteca Roca Umbert.

Fem una fotonarració surrealista!
A càrrec de Clicme (Montse Casas i Eugènia Ortiz)   
25 de juny, de 9.30 a 13 h
A partir del joc de confeccionar un cadàver exquisit amb fotografies, crearem entre tots unes narracions ben surrealistes.
A partir d’una fotografia, els infants es passaran les càmeres i s’inspiraran per crear una nova imatge, sense cap connexió racional, només associativa, i així successivament anirem passant càmeres, fent fotos fins a obtenir una narració visual i crear un fotollibre desplegable.
Requeriments: caldrà portar una màquina de fer fotos, si és possible.

Construcció de màquines d’explicar històries
A càrrec de Can Xic (Bàrbara Partegàs i Miquel Sebastià)
26 de juny, de 9.30 a 13 h
Amb l’ajuda de la màquina de generar idees i amb un cert protagonisme de l’atzar, crearem el joc de Daus de les Històries. Amb aquests daus podrem generar històries que treballarem a la segona part del taller.
Cadascú triarà una de les històries que s’hauran generat amb els daus, la representarem i congelarem l’acció en bucle, com si es tractés d’un GIF animat o d’un vídeo “boomerang” d’Instagram, però analògic. El farem serrant fusta, amb cartró, emprant tecnologia de màquines simples.

Invents i criatures fantàstiques
A càrrec de la Fundació Pere Tarrés  
27 de juny, de 9.30 a 13 h
La lectura compartida del llibre La cosa perduda de Shaun Tan ens portarà a endinsar-nos en un món fantàstic i d’imaginació per acabar creant la nostra pròpia criatura. Aquests éssers inventats pels infants cobraran vida gràcies als sons que podran programar a través de la placa Makey Makey i el programa Scratch.

Fem una mimficció. Una aventura per Roca Umbert
A càrrec de Teleduca. Educació i Comunicació 
28 de juny, de 9.30 a 13 h
Començarem la sessió creant un guió cinematogràfic, inventant una història amb aportacions de tothom, interconnectant gustos i interessos, redescobrint l’entorn de Roca Umbert i fent volar la imaginació. A la segona part gravarem els relats audiovisuals ideats, aprenent totes les tasques i rols tècnics i artístics que suposa dur a terme un rodatge de forma col·laborativa: estar davant i darrere de la càmera, disfressar-se, organitzar-se, etc.

Detalls

Inici:
25 juny 2019 - 09:30h
Final:
28 juny 2019 - 13:00h
Etiquetes de l'esdeveniment:
, , , , , ,

Organitzador

Biblioteca Roca Umbert
Telèfon:
93 860 4450
Adreça electrònica:
Lloc web:
www.rocaumbert.cat/biblioteca

Recinte

Biblioteca Roca Umbert
Prat de la riba 77, Granollers, Barcelona 08401 Espanya
+ Google Map
Telèfon:
93 860 4450
Lloc web:
www.rocaumbert.cat/biblioteca