Mostra d’Art Urbà

Carregant esdeveniments

Mostra d’Art Urbà

  • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

22 maig 2021 - 11:00h - 21:45h

La mostra reflexionarà al voltant dels conceptes mecanització i automatització. Hi haurà instal·lacions artístiques, dansa, activitats familiars, concerts, tallers.. que ens interrogaran sobre aquests conceptes però també altres projectes que ho aborden des d’una perspectiva més poètica. En aquesta edició la comissària convidada és Federica Matelli que farà una visita comentada a les 11.30h prèvia inscripció.

Durant tot el dia es podran visitar 9 instal·lacions artístiques ubicades a diferents espais de la fàbrica, moltes d’elles realitzades amb artistes i entitats de la comarca. Podrem visitar les propostes dels artistes Rice & Margalef, creada amb alumnes i professors de les escoles Ferrer i Guàrdia i Pereanton, la Universitat Popular de Granollers i els centres oberts Sud i Ponent de Granollers; l’obra de Natalia Castañeda feta amb alumnes i professors de dibuix artístic i de segon de batxillerat artístic de l’escola Ginebró;  el projecte de Martín Garber Salzberg i de Antonio R. Montesinos amb la col·laboració d’alumnes d’Arsènic, espai de creació; la instal·lació col·lectiva de Nathalie Rey feta amb els Xics de Granollers. Adrián Sifresi serà l’artista convidat a través de l’intercanvi de la xarxa de festivals Transefímers del Consorci Transversal; i  Muro Atelier  presentarà una instal·lació col·lectiva feta amb alumnes i professors de batxillerat artístic de l’institut Celestí Bellera. Aquesta instal·lació és un projecte amb el suport de l’Euroregió Pirineus Mediterrània, en el marc de la convocatòria de projectes Cultura 2019. Les instal·lacions es completen amb les creacions de Cayetano Truyols i Noemí Sjöberg (projectes guanyador de la convocatòria MAU 2020). La Biblioteca de Roca Umbert també  es  suma a la Mostra amb una proposta d’exposició documental que podrem veure a l’aparador i un taller familiar en el marc dels Laboratoris de Lletres i imatges que realitzen habitualment.

Entre les propostes d’activitats hi ha la performance de circ i dansa Desautomatitzem-nos, a càrrec Maria López Ulldemolins (resident al Centre d’Arts en Moviment de Roca Umbert). La dansa també estarà present amb el BALLARÍ Àngel Duran i el seu espectacle UNRAVEL (Desteixir), inspirat en la figura de l’obrer tèxtil a partir dels testimonis dels treballadors de les filatures qüestiona la dicotomia entre modernització i deshumanització, entre l’automatisme de les accions i el comportament humà. Pel que fa a la música, hi ha programat un concert de Txalaparta (instrument únic i autòcton del País Basc) a càrrec de TXEK – Tarragonako Txalaparta Eskola; i un concert de música afrocaribenya amb Mancha ‘E Platano, un grup de percussió, cant, poesia i ball que gira a l’entorn del gènere bomba.

La Mau estarà oberta d’11 a 21.45 h, i per tal de complir amb les mesures de prevenció de la COVID-19, enguany caldrà inscriure’s per poder controlar l’aforament, tant per veure les instal·lacions com per cadascuna de les activitats programades.

Consulteu el programa a: AAFF-02-ProgramaMAU2021

Entrada gratuïta amb inscripció prèvia obligatòria a https://granollers.koobin.com/visitalliuremostraarturba

Inscripció a les activitats:

– Desautomatitzem-nos, a càrrec de Maria López Ulldemolins. Inscripcions: https://granollers.koobin.com/desautomatitzem-nos

– Visita comentada, a càrrec de Federica Matelli. Inscripcions a https://granollers.koobin.com/visitacomentada

– Txalaparta, a càrrec de TXEK – Tarragonako Txalaparta Eskola. Inscripcions a https://granollers.koobin.com/txalaparta

– Unravel (desteixir), a càrrec d’Àngel Duran. Inscripcions a https://granollers.koobin.com/unravel

– Concert de Mancha ‘E Platano. Inscripcions a https://granollers.koobin.com/manchaeplatano

Guia complementària a la MAU elaborada per la Biblioteca Roca Umbert: biblio-digital

 

Detalls

Data:
22 maig 2021
Time:
11:00h - 21:45h