No és el meu cos

Carregant esdeveniments

No és el meu cos

  • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

18 febrer 2016 - 20:00h - 20:30h

De Dominik Borucki i Mireia Chalamanch

Acció escènica durant la inauguració de l’exposició Gràfica Material que mostra un diàleg entre l’exposició i els cossos dels artistes.

La peça comença convida als espectadors a situar cinc cadires a l’espai. A partir d’aquest moment la relació que creen les cadires en l’espai, les obres de l’exposició, i l’ambient fa que emergeixin i s’activin qualitats de moviment, paisatges simbòlics i personatges creant un espai associatiu lliure per a cada persona que està a la sala. L’objectiu és apropar a l’espectador, des d’un llenguatge diferent a l’habitual, la diversitat de maneres de mirar, imaginar, sentir, relacionar- se en un espai on l’art és el protagonista. Es vol establir una relació entre el públic, l’exposició i els artistes. Donant vida a allò intangible, invisible que ens relaciona en aquell moment.

Una peça on es pot percebre de molt a prop i participar en el desenvolupament del procés creatiu. Per tant l’espectador forma part de l’acció creativa, de manera activa o passiva, en atenció o tensió, apropant-­se o allunyant-­se de la composició instantània en escena.

No és meu el meu cos és una proposta de dansa i teatre del ballarí, performer i coreògraf Dominik Borucki i de l’actriu, directora i performer de moviment Mireia Chalamanch. En la peça treballem a partir de la composició instantània, un recurs que inclou l’ambient, l’entorn, el context, l’impuls, l’emoció, el cos, l’altre, la relació, el present per poder anar més enllà dels límits de la forma i del concepte, almenys en alguns instants. És una peça curta que s’ha realitzat en el procés de recerca i creació de l’obra Entre ser i existir que s’estrenarà en el Centre Cultural de Cardedeu al febrer 2016.

Etapes del procés:

2014

-­Beca per a projectes de recerca i creació en l’àmbit de la dansa de la Generalitat de Catalunya Departament de Cultura (OSIC) –

‐ Residencia en el Centre Cultural de Cardedeu (2014-­‐16)

­‐ Col·∙laboració de l’Associació As d’Arts.

‐ Primeres presentacions del treball a l’Eix Festival de Dansa Improvisació i al Centre Cultural de Cardedeu.

2015

‐ Abril: estrena oficial en el Círcol Maldà a Barcelona dins del festival Maldà enDansa.

 

Dominik Borucki És ballarí de dansa contemporània, professor de dansa, coreògraf, actor i terapeuta psico-­‐ corporal. Ha presentat les seves obres i ha impartit tallers de dansa des de fa 20 anys a tot Espanya i a 15 països d’Europa i Amèrica. Borucki va ser nominat finalista per al Premi Dansacat 2012 en la categoria “Trajectòria Professional”, un premi per a la dansa a Catalunya. En el seu treball inclou improvisacions de dansa i teatre, actuar, Nova dansa i Dansateatre. Ha treballat amb Compagnia Buffo (Osnabrück/Alemania), amb Paulo Henrique (Lisboa per a Expo 98), en el dúo amb David Zambrano (Nova York) i amb Brigitta Ernst (Berlín), amb Cia. Lapsus de Alexis Eupierre (Barcelona). Dirigeix les peces “¿Qué tal estás? -­‐we don´t have video yet-­‐ (Las Palmas)”, “What’s Up?”, “El arte de volar”, “Como si fuera por casualidad” i els seus solos “I Am My Own Television”, “La vecina (interior)” i “Der andere Mann – L’altre home”. Ha ensenyat a Movement Research (Nueva York), Danzarte (Las Palmas), bewegungs-­‐art-­‐ freiburg (TIP), La Caldera y Area (Barcelona), CEM (Lisboa), Estudio 3 (Madrid), Moving Art (Colonia), Tanzfabrik (Berlín), Tanzhaus NRW (Dusseldorf), Ials (Roma), Galili Dance Company (Groningen), Dansens Hus (Copenhagen), com a docent a la Facultat de Artes en Altea i en diversos centres de dansa i festivals a Colombia, Venezuela, Méxic i India etc. Per mes informació: www.dominikborucki.com

 

Mireia Chalamanch És actriu, directora escènica i performer (art del moviment). Cofundadora i coordinadora d’OOFF Cia. durant deu anys. Ha dirigit i actuat en teatre d’autor, ha produït creacions pròpies i ha creat peces amb contingut científic i de caràcter literari. Realitza projectes de participació i creació. El seu recorregut artístic es caracteritza per una recerca poètica del cos i la paraula que s’ha anat expressant en diversos àmbits. Ha treballat amb Enric Casasses, Joan Castells, Víctor Batallé, Benoït Lachambre, Mestres Quadreny, Dora García, Joan Maria Gual, Moisès Maicas, Albert Mestres, Josep Maria Miró, Konic thr., Mireya Beryl Segalés, Ramon Simó, Joan Solana, T. Townsend, Jessica Walker, Mireia Zantop, Jorge Wagensberg entre altres. Ha treballat fent dramatúrgies, direcció i actuacions de peces escèniques literàries sobre Joan Brossa, Enric Casasses, Perejaume, Fernando Pessoa, Sylvia Plath, Joan Maragall, Salvador Espriu. Al 2007 comença a desenvolupar el seu propi llenguatge artístic apropant-­‐se al terreny performatiu i a l’art del moviment. Organitza el “1r Fòrum de les Experiències -­‐ percepció interna del propi cos-­‐“ (2009) i el “2n Fòrum de les Experiències -­‐El temps en el cos-­‐“ (2010), a La Caldera (Centre de Creació de Dansa i Arts Escèniques Contemporànies -­‐ Barcelona). Des del 2012 està en residència a Cra’p (Pràctiques de Creació i Investigació Artística) amb el procés de recerca i creació “Coll a lloc. Una poètica del cos” amb l’acompanyament de Toni Cots. I a partir d’aquesta recerca va iniciar a Bèlgica el projecte de recerca i creació “Cycle” amb Leen de Graeve (Bèlgica) i Chirine Karame (Beirut) amb la col·∙laboració de Pianofabriek i Moussem, estrenat el novembre 2014 a Ostende dins la programació de Vrijstaat O.; la peça escènica “Entre el Ser i l’Existir” amb el ballarí Dominik Borucki; i la performance “Donar veu” amb Mireia Zantop.

Detalls

Data:
18 febrer 2016
Time:
20:00h - 20:30h
Etiquetes de l'esdeveniment:
, , , ,

Organitzador

Espai d’Arts
Telèfon:
93 861 4941
Adreça electrònica:
Lloc web:
www.rocaumbert.cat

Recinte

Espai d’Arts
Carrer de Lluís Companys, 1, Granollers, Barcelona 08401 Espanya
+ Google Map
Telèfon:
93 860 49 41
Lloc web:
www.rocaumbert.com/espaidarts