OOEEVV presenta SPEECH de VACCA

Carregant esdeveniments

OOEEVV presenta SPEECH de VACCA

  • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

12 febrer 2015 - 20:00h - 20 febrer 2015 - 20:00h

12/02/2015 20 h Inauguració de l’exposició a càrrec de Vicenç Vacca i l’OOEEVV

SPEECH és una instal·lació sonora que genera música en funció del so emès davant d’un micòfon. Consta d’un sofisticat programa informàtic, desenvolupat en la seva totalitat per la OOEEVV, que genera partitures musicals atenent a la captació d’un únic micròfon situat a la sala Zero.

El sistema mesura el temps i la intensitat de la captació del micròfon per tal de modificar la intensitat i complexitat del so emès. El resultat plàstic obtingut remet a la imatge habitual d’un discurs o parlament de qualsevol matèria o contingut, on una persona parla davant d’altres, més o menys nombroses, que se l’escolten. El resultat sonor obtingut contrasta amb el que s’espera d’un personatge que parli davant d’un micròfon. Normalment, s’esperaria escoltar i potser comprendre el que es diu. Amb SPEECH es reb un conjunt de notes que, quan més parla el personatge, més musicals esdevenen, fins a fer inaudible el que es diu des del micròfon.

Quan el personatge calla, el sistema redueix l’emissió de música fins a aturar-se absolutament en un temps programat. Si el personatge torna a parlar, s’inicia altra vegada el procés i s’executa altra vegada la seqüencia musical generada en temps real. La música es genera en funció de la captació del micròfon, i per aquest motiu mai sona dos cops igual. Aquestes circunstàncies es veuen augmentades amb un potent efecte lumínic vinculat al so que s’emet en cada moment.

Les conclusions que se’n deriven des del punt de vista sociològic, polític i artístic són motiu de reflexió a l’entorn de SPEECH.

 

Descarrega’t la postal: postal_OOEEVV
Mira el vídeo de l’exposició: https://www.youtube.com/watch?v=WTJDoKFJ8uo

Detalls

Inici:
12 febrer 2015 - 20:00h
Final:
20 febrer 2015 - 20:00h
Etiquetes de l'esdeveniment:
, ,

Recinte

Espai d’Arts
Carrer de Lluís Companys, 1, Granollers, Barcelona 08401 Espanya
+ Google Map
Telèfon:
93 860 49 41
Lloc web:
www.rocaumbert.com/espaidarts