Portes obertes a l’Espai d’Arts

Carregant esdeveniments

Portes obertes a l’Espai d’Arts

  • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

24 novembre 2018 - 12:00h - 22:00h

24/11/2018

L’Espai d’Arts de Roca Umbert obre les portes per mostrar algunes de les produccions realitzades al llarg de l’any a partir dels projectes seleccionats a les convocatòries públiques per accedir a beques de residència.

Mostra d’art d’acció i performance

Pesentació pública dels projectes guanyadors de la convocatòria de suport a la creació artística en la categoria de performance.

Lloc: Sala Zero

12 h Projecció de l’audiovisual L’Assemblea 3.O de Miquel García i l’escola Ferrer i Guàrdia

Els alumnes de cinquè de l’escola Ferrer i Guàrdia han treballat l’àmbit assembleari per a la realització d’una obra audiovisual.

Una de les característiques de la mobilització ciutadana és com s’organitza i dur a terme utilitzant un plantejament horitzontal que respongui a la participació ciutadana i a una democràcia directa. Amb aquesta intenció s’han recuperat les assemblees com a òrgan polític per assumir decisions.

La democràcia directa i participativa és una eina que permet el debat i la coordinació d’estratègies per solucionar problemàtiques socials que afecten la vida quotidiana. A través de l’audiovisual s’analitza aquest òrgan de participació i presa de decisions fent servir les mateixes assemblees com a metodologia de treball per crear una obra teatral.

17.30 h Performance Limpia! de Diego G.

Limpia! era el crit que els usuaris feien per trucar l’enllustrador o el que proferien ells per cridar l’atenció del passejant. Comptant també amb la participació de les persones assistents, l’artista intentarà netejar el calçat del públic amb la intenció de fer-los reflexionar sobre conceptes com mercat, consciència…

18 h Performance Double vue de Florence Girardeau & Jordi Mas

El projecte Double Vue és un procés de recerca que combina la dansa, la performance i la imatge videogràfica.

Double Vue proposa una experiència viva, un dispositiu cos – materials – imatge generador de micropaisatges efímers. El desenvolupament de la performance crea els ritmes, les velocitats, les successions, el sorgiment de les imatges i constitueix un relat abstracte únic i no reproduïble.

19.30 h Performance  43 cajas de Diego G.

Acció que l’artista realitzarà a partir d’una sèrie de fotografies de Xavier Miserachs i Ignasi Marroyo entre d’altres, amb intenció de reproduir-les en viu per reviure la subalternativitat i la precarietat.

20.30 h Performance Placenta de Nora Haddad Casadevall

Un duo de dansa contemporània i experimentació sonora que ens porta a qüestionar, mitjançant sorolls i moviments, l’existència d’aquest espai, d’aquest cos sense cos.

El cos està concebut com un recipient, una interfície limitada i limitant. L’adoctrinament dels cossos ha provocat que els instrumentalitzem en cossos-placenta. Un espai intern en què dipositar la incapacitat de ser a l’exterior, davant la por d’irrompre en l’ordre social. Una placenta que ens permet sobreviure en la nostra vida “al costat de nosaltres mateixos” i on trobem la correspondència entre el que sentim ser i el que se’ns retorna al mirall. La pretensió és trobar un lloc on poder habitar còmodament  dins d’alguna cosa abstracte, un cos incorporal.

Tallers, projecccions i altres

Presentació pública dels projectes guanyadors de la convocatòria pública de suport a la creació artística a través del servei de residència.

Lloc: Sala de la Miranda i tallers de producció

Horari: de 17 a 21 h

Artistes participants: Nathalia Rey, Vicenç Viaplana, Helena Pielias, Lluis Estopiñan, Carles Azcón, Sylvie Bussières, Pilar Rosadom, Nataly Prada, Montse Tomàs, Florence Girardeau, Alexandre Franquesa, Itsaso Jiménez, Zaida Abella, Ricardo Muñoz, Eduard Sacrest, Florence Girardeau, Maria Bartrons, Francele Cocco, Josep Margalef, Enric Mauri, Jaume Parera, Mercè Garolera, Neus Masdeu.

Us adjuntem el díptic de la programació:

Dípticinterior2

 

Detalls

Data:
24 novembre 2018
Time:
12:00h - 22:00h

Organitzador

Espai d’Arts
Telèfon:
93 861 4941
Adreça electrònica:
Lloc web:
www.rocaumbert.cat

Recinte

Espai d’Arts
Carrer de Lluís Companys, 1, Granollers, Barcelona 08401 Espanya
+ Google Map
Telèfon:
93 860 49 41
Lloc web:
www.rocaumbert.com/espaidarts