Portes obertes als Bucs d’assaig de Roca Umbert

Carregant esdeveniments

Portes obertes als Bucs d’assaig de Roca Umbert

  • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

5 octubre 2018 - 20:00h - 22:30h

El proper divendres 5 d’octubre, a les 20 h, obrirem els Bucs d’Assaig de Roca Umbert per donar a conèixer l’activitat que s’hi està duent a terme des del passat mes d’abril quan l’entitat Ausa va començar a gestionar l’equipament. Durant la jornada de portes obertes es podran conèixer els grups residents i veure’ls assajar, visitar el nou estudi d’enregistrament i gaudir d’una actuació en directe dels De Cara a la Pared i de la música ambient del DJ PUM.

Actualment hi ha 10 grups residents als Bucs: Tunguska, Ritual, Mapogos, Endropía, Django, Catástrofe Club, 10am, Zanahorions, Sexy Bycicle, De Cara a la Pared. Pel que fa als enregistraments, després de l’exitosa producció de l’últim disc de La Rateta ja No escombra l’Escaleta (“Problemes europeus”), els Bucs es preparen per produir els propers EP’s de Sexy Bycicle i de Zanahorions. Sexy Bycicle, és el projecte del músic georgià Nika Elia, actualment resident als bucs. Zanahorions, grup de Cardedeu i residents, comencen a fer la preproducció del seu EP de presentació. Ambdós projectes comptaran amb Carles Gallego com a productor i enginyer de so i de Francesc Vidal com a arranjador. Paral·lelament, els bucs també treballen amb De Cara a la Pared, que just després de presentar el seu llibre-cd “Vida y milagros de Daniel Sanz”, comencen a generar noves composicions.

Una altra de les novetats és que s’ha renovat totalment el buc per hores. Actualment, de 3 a 5 formacions itinerants comparteixen l’espai ocasionalment. Es compta amb nou backline que permet assajar a formacions de tot tipus, amb una bateria, amplificadors de guitarra i baix i equip de veus que permet mesclar fins a 8 veus o instruments. Actualment es segueix treballant per millorar l’acústica de la sala. A més a més, cal destacar que els usuaris dels Bucs gaudeixen d’un seguiment i assessorament per tal d’ajudar que la seva música es difongui, disposant de tècnics, equipament i escenaris.

En la línia formativa, a partir d’octubre començarà el curs de dj i creació musical per a joves d’entre 16 i 35 anys, organitzat conjuntament per l’equipament juvenil Gra i els Bucs i impartit pel DJ Chekeré.

La jornada de portes obertes començarà a les 20 h, i acabarà aproximadament a les 22.30 h quan la Always Drinking Marching Band recollirà als assistents i al públic que hi haurà a l’exterior de Roca Umbert per anar conjuntament cap a la Sala Nau B1 i inaugurar la temporada amb el concert de Roca Estesa.

Detalls

Data:
5 octubre 2018
Time:
20:00h - 22:30h