SPAMDARTS, Mercat i tallers d’art i disseny

Carregant esdeveniments

SPAMDARTS, Mercat i tallers d’art i disseny

 • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

3 gener 2017 - 11:00h - 4 gener 2017 - 21:00h

16, 17, 18 de desembre i 3 i 4 de gener

Mercat d’art i disseny amb obres de: Sylvie Bussieres, Glòria Gimenez, Mariana Mizzarela, Montse Tomas, Editorial Forat Foradat, Editorial Veronica la Cartonera, Arnau Bellavista, Nataly Pradas, Pau Farell, Mugarza, Maria Jesus Olivo, Carles Azcón, Max Bode, Anida Ties, Ramon Aumedes, Pol Aumdes, Clara Saez, Gemma Capdevila i Roque Banana.

Com a convidats: Ermisenda Soy i Editorial Terricola (16 de desembre),  El observatorio i Deep edicions (17 de desembre), Tomas Pariente i Cristina Nuñez (18 de desembre) i Arts coming i Ilustrarium (3 i 4 de gener)

Horaris del mercat:
Divendres 16 de desembre de 18 a 22 h
Dissabte 17 de desembre d’11 a 14 h i de 17 a 00 h
Diumenge 18 de desembre d’11 a 14 h i de 17 a 21 h
Dimarts 03 de gener de 17 a 21 h
Dimecres 04 de gener de 17 a 21 h

planol-spamdarts

 

 

 

 

 

 

 

 

PROGRAMACIÓ I INSCRIPCIONS
TOTES LES ACTIVITATS SÓN GRATUÏTES!

Divendres 16 de desembre

 • #SPAMACCIÓ Acció “Los genios de la pintura” a càrrec de Glòria Giménez Carrillo
  Recorregut: des de la Plaça de la Corona, carrer Joan Prim, Porxada fins Roca Umbert.
 • 18 h a 21 h #SPAMTALLER Taller de serigrafía a càrrec d’Ermisenda Soy.
  Apren a revelar una pantalla de serigrafia i estampar-te la teva propia Tote bag amb un dels tres dissenys realitzats per Ermisenda Soy, Sylvie Bussières i Arnau Bellavista
  En aquest workshop s’ensenyarà als alumnes la tècnica i les bases de la serigrafia artesanal a una i dues tintes. A partir d’un fotolit elaborarem la pantalla per poder estampar. Farem l’emulsionat i l’insolat de la pantalla, a més del revelat i rentat d’aquesta. Si l’alumne no te coneixements prèvis de serigrafia, només estamparà a una tinta.
  Tots els materials estan inclosos. INSCRIU-TE!
 • 20h #SPAMACCIÓ Acció poètico-performativa a càrrec de Déborah Auqué i David Garcia/Mele (poètes i performers)
 • 20h a 22 h Sessió Dj experimental Marayan

Dissabte 17 de desembre

 • 11 h a 14 i de 17 h a 20 h #SPAMTALLER Taller de llibre d’artista a càrrec de Deep edicions (Poncho Martinez i Francesca Poza). En aquest taller cada participant realitzarà un llibre amb la tècnica del gravat en Tetra Brik a planxa perduda. Cada llibre serà una peça única, tant per les seves característiques d’estampació, com per la seva enquadernació.
  La idea consisteix a comprendre com es planteja i realitza un llibre d’aquestes característiques, des de el concepte plàstic i tècnic, fins al llibre d’artista, passant pels processos del gravat i l’enquadernació. Es treballarà amb un sol objectiu: Crear un llibre únic i personal. Tots els materials estan inclosos. INSCRIU-TE!
 • 11 h a 14 h #SPAMFAMILIAR  Taller familiar de tape art a càrrec de Josep Margalef. Realitzarem un mural a partir de cintes adhesives. El taller pretén apropar la tècnica del tape art per a realitzar murals amb cinta adhesiva. Les famílies treballaran col·lectivament per crear un mural conjunt. La peça produïda s’exhibirà durant la resta de dies de SPAMDARTS. INSCRIU-TE!
 • 11 h a 17 h #SPAMACCIÓ Graffiti en directe a SPAMDARTS a càrrec de J.VALIENTE.
 •                      Amb el surport de:

logo-mtn-bn

 

12 h Inauguració oficial SPAMDARTS

 • 18 h a 20 h #SPAMFAMILIAR Taller familiar d’experimentació sonora a càrrec de Maria Jesus Olivos. Com ressona el nostre cos? Activitat on explorarem conjuntament la percepció del so a partir del nostre propi cos i la seva relació amb un tub de cartró, com a objecte ressonant. Experimentarem la vibració del so i la creació de paisatges sonors. Utilitzarem la imatgeria per observar les imatges i sensacions que ens desperten certs sons, per després imaginar en què es podria transformar el tub de cartró per a nosaltres; revestir-amb els nostres propis significats. Finalment materialitzarem l’experiència en aquest objecte sonor inventat per nosaltres. INSCRIU-TE!
 • 20 h a 22 h #SPAMACCIÓ Sessió DJ experimental Marayan
 • 22 h a 23 h #SPAMACCIÓ Sessió DJ alternatiu Sabotatge
 • 23 h a 00 h #SPAMACCIÓ Sessió DJ i VJ Exigim Realitat amb Helena Pielias i Vicenç Viaplana

Diumenge 18 de desembre

 • 11h a 14 i de 17h a 20 h #SPAMTALLER Taller d’introducció al gravat en relleu i buit a càrrec de Tomas Pariente. Aquest curs te com objectius introduir als participants a dues de les tecniques basiques del gravat: el gravat en relleu i el gravat al buit. Cada sessió de tres hores te com a resultat l’aprenentatge d’una tècnica i la realització d’un gravat i la seva estampa. Sessió matí (11 h a 14 h) A la primera sesió farém una introducció general dels conceptes bàsics de la gràfica, explicant les caracteristiques dels procesos i les eines principals, aixì com d’altres factors propis, com els diferents papers per imprimir, les numeracions de les edicions i la nomencaltura de clasificació de les estampes. A continuació farem un taller pràctic amb linoeum, que ens servirá per veure un procés de gravat en relleu. Caldrá que els participants facin un disseny i el gravin, per acabar estampant la matriu resultant. Sessió tarda (17 h a 20 h) Amb aquesta segona sessió farem una pràctica de gravat en buit, fent servir com a matriu una planxa de zenc. Explicarém i farém una punta seca. Si hi ha temps apart de fer unes estampes d’aquest segon exercici es propondrá als alumnes fer una estampació en relleu i buit a la vegada, escollint una de les matrius treballades. Tots els materials estan inclosos. INSCRIU-TE!
 • 11 h a 14 h #SPAMFAMILIAR Taller familiar de disfresses a càrrec de Glòria Gimenez. Taller per construir disfresses destinat a nens i nenes de 3 a 8 anys, amb la col·laboració de pares. El taller consisteix en fer-se una disfressa, retallant el feltre per les línies marcades i unint les pestanyes i obertures, donant així volum al vestit, per després decorar-la amb trossos de feltre de colors, segons el gust de cada participant. Cada disfressa està formada per una peça de barret i una casaca o faldilla, amb cinturó. Cal posar pega de barra a les unions per tal d’assegurar-les. El taller pretén estimular el joc simbòlic a partir dels personatges de contes tradicionals, així com la iniciativa en la personalització dels dissenys. També conèixer el pas d’un dibuix (el patró marcat en el feltre) a la forma en tres dimensions. Alhora, es reforça la col·laboració i el vincle familiar ja que és un taller en que es fa necessària la participació d’un adult pels talls de precisió. INSCRIU-TE!
 • 13h #SPAMACCIÓ Concert vermut a càrrec del Sobrino del Diablo. Cançons contra el consumisme nadalenc és el taller/concert concret que el Sobrino presenta per el SpamAcció 2016. Un espectacle divertit i a la vegada crític sobre el perills del consumisme i també satíric sobre els arquetips familiars, religiosos i “aborregants”que proliferen pel Nadal.
 • 18h a 20h #SPAMFAMILIAR Taller familiar per fer un llibret de poesia amb Veronica la Cartonera. Taller cartoner en el qual es farà una petita introducció de la importància de les editorials cartoneres en la reinterpretació dels conceptes de reciclat i d’artesania, per tot seguit, realitzar un llibre cartoner.
  Es proposarà a cada família redactar un sextet (un poema de sis versos com cadascun dels que conformen el gruix del llibre) i part de la portada del llibre: un gran cartó reciclat que després s’anirà tallant a la mida que es decideixi fer el llibre (o llibres) on es recolliran tots els poemes sorgits i redactats al taller. INSCRIU-TE!

 

Dimarts 3 de gener

 • 18h a 21h #SPAMTALLER Taller de joieria a càrrec de Lídia Sevilla. Farem un anell, una polsera o unes arrecades amb fil de coure o llautó. Començarem tallant amb la serra de joier i posteriorment escalfarem la barreta de metall amb un soplet de joier. Amb un Martell, moldejarem la forma del metall i amb un seguit de procesos propis de la técnica del metall, el·laborarem un anell amb volutes. Posteriorment, polirem la peça. Tots els alumnes podrán fer un anell i possiblement unes arracades, un penjoll o una polsera. Tots els materials estan inclosos. INSCRIU-TE!
 • 18h a 20h #SPAMFAMILIAR Taller familiar “Fes el teu paper” a càrrec d’Olga Serral. Aprendrem el més bàsic per a fer paper i treballarem amb diferents saials per obtenir diferents textures .Després incorporarem matèries estranyes a la pasta de paper com pot ser pètals, fulles,confeti, retallets de paper, llavors d’alguna planta, fils de colors…
  INSCRIU-TE!

Dimecres 4 de gener

 • 18 h  a 21 h #SPAMTALLER  Taller de volum amb paper a càrrec de Montse Tomas.
  Taller on es treballarà el volum a partir de diferents tipus de paper. El paper ens serveix diàriament per escriure o dibuixar, però també el podem manipular per obtenir formes i volums. Treballarem de manera intuïtiva i experimental, amb accions senzilles com arrugar, tallar, esquinçar… Cadascú escollirà què fer, com treballar el material i les dimensions. Petites peces de mà, d’altres més grans, o que es puguin unir i formar una intal·lació, etc., es tracta d’experimentar amb el material. Tots els materials estan inclosos. INSCRIU-TE!
 • 18 h a 20 h#SPAMFAMILIAR  Taller familiar d’ombres a càrrec de Nora Mugarza. En què es transformen les ombres? Aquest taller pretén obrir un espai per experimentar amb les ombres. Es planteja construir un diàleg entre objectes, el propi cos, la llum i les ombres per generar noves formes i nous relats. el taller està plantejat d’una manera lúdica i experimental, on l’experiència en si mateixa expresa més importància que el producte acabat. INSCRIU-TE!
 • 20h a 20:30h #SPAMACCIÓ Brisa, espectacle de dansa teatre i clausura de l’SPAMDARTS, a càrrec de Sophie Thirion. Brisa és un treball d’investigació sobre les sensacions i percepcions que ens suggereix la PRIMAVERA. Va néixer d’una necessitat de connectar i explorar a través del moviment de la natura en unió amb la nostra pròpia naturalesa. Buscant l’essència d’aquesta unió. Trobant un llenguatge corporal propi i expressiu que va més enllà d’un enteniment racional.

 

Durant tots els dies del mercat al Pati, espai gastronòmic, hi trobareu els Food Trucks: Priscila, Elvis Dinner i La Raphaela!

Detalls

Inici:
3 gener 2017 - 11:00h
Final:
4 gener 2017 - 21:00h
Categoria d'esdeveniments:
Etiquetes de l'esdeveniment:
, , ,

Organitzador

Espai d’Arts
Telèfon:
93 861 4941
Adreça electrònica:
Lloc web:
www.rocaumbert.cat

Recinte

Espai d’Arts
Carrer de Lluís Companys, 1, Granollers, Barcelona 08401 Espanya
+ Google Map
Telèfon:
93 860 49 41
Lloc web:
www.rocaumbert.com/espaidarts