Trobada amb Màrius Serra, escriptor

Carregant esdeveniments

Trobada amb Màrius Serra, escriptor

  • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

20 febrer 2019 - 19:00h - 20:30h

En aquesta sessió del club de lectura de novel·la comentarem el llibre Res no és perfecte a Hawai amb el seu autor, Màrius Serra.

Activitat sense inscripció. Aforament limitat.

 

L’autor

Màrius Serra (Barcelona, 1963) és llicenciat en filologia anglesa per la Universitat de Barcelona.

La seva obra literària comprèn els reculls de narracions Amnèsia (1987), Línia (1987) Contagi (1993), La vida normal (premi Ciutat de Barcelona 1999) i les novel·les L’home del sac (1990) Tres és massa (1992) Mon oncle (1996), Ablanatanalba (1999) i Farsa (2006, premi Ramon Llull), obres estretament vinculades al seu interès pels aspectes lúdics del llenguatge i a la seva dedicació a l’enigmística.

En aquesta activitat i també com a articulista col·labora o ha col·laborat en diverses publicacions periòdiques (els diaris Avui i La Vanguardia, i les revistes, El Temps i Cultura, entre d’altres) i en altres mitjans de comunicació com ara la ràdio, on la seva secció diària “Enigmàrius” dins del programa El Matí de Catalunya Ràdio (des del 2006) gaudeix d’una gran popularitat.

És un dels escriptors catalans més vinculats a les noves tecnologies, com ho mostra l’experiència Mon oncle (1995-2003), intent de novel·la col·lectiva que fa ús de les possibilitats interactives d’internet. Posteriorment reflectí aquesta experiència en De com s’escriu una novel·la (2004). Giren també al voltant de la comunicació i els jocs de paraules i de símbols Manual d’enigmística (1991), primer llibre de mots encreuats de La Vanguardia (1991) i el compendi de jocs i enigmes verbals Verbàlia (2000, premi Crítica Serra d’Or i Lletra d’Or 2001), que ha continuat al portal d’internet Verbalia.com.

El 2008 publicà Quiet, novel·la on narra la convivència amb el seu fill discapacitat, i el 2012 guanyà el premi Sant Jordi amb la novel·la Plans de futur, en la qual recrea la vida del matemàtic paraplègic Ferran Sunyer. Aquest any publicà també el conte infantil L’Arca de Babel. El 2016 tornà al gènere novel·lístic amb Res no és perfecte a Hawaii. L’any següent publicà la crònica personal D’on trec el temps i el 2018 publicà La novel·la de Sant Jordi, una trama detectivesca ambientada en el sector editorial. Ha participat en llibres col·lectius i algunes de les seves novel·les i narracions han estat traduïdes a l’anglès, el castellà, l’italià, l’alemany i altres llengües.

Al febrer del 2013 fou elegit membre de l’Institut d’Estudis Catalans (secció Filològica) i al maig del 2015 li fou atorgat el premi Joan Coromines de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua (CAL).

 

La novel·la. Sinopsi

A l’illa de Hawaii se celebra un congrés sobre el capità Cook, el mític descobridor de l’arxipèlag, i la inauguració d’un complex turístic, però un accident saboteja la festivitat a  l’illa. El jove periodista hawaià Tom Rodley cobreix i investiga el succés, juntament amb Jane Auden, una antiga companya d’estudis atractiva i de temperament audaç.

La investigació sobre el presumpte atemptat, l’enigma dels pares del jove Rodley i els interrogants històrics sobre el capità Cook s’encreuen en una novel·la que fa un panorama  vivíssim d’un país fascinant. L’illa, que va ser el paradís del hippisme als anys setanta i que ara és explotada tant per constructors i hotelers com per gurus que treuen suc de les tradicions paganes, és el millor escenari per a una novel·la que absorbirà el lector.

 

Detalls

Data:
20 febrer 2019
Time:
19:00h - 20:30h
Etiquetes de l'esdeveniment:
, , ,

Organitzador

Biblioteca Roca Umbert
Telèfon:
93 860 4450
Adreça electrònica:
Lloc web:
www.rocaumbert.cat/biblioteca

Recinte

Biblioteca Roca Umbert
Prat de la riba 77, Granollers, Barcelona 08401 Espanya
+ Google Map
Telèfon:
93 860 4450
Lloc web:
www.rocaumbert.cat/biblioteca