Workshop. El parany de les imatges-mercaderia

Carregant esdeveniments

Workshop. El parany de les imatges-mercaderia

  • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

7 maig - 11:00h - 14:30h

07/05 de 11:00 a 14:30 Workshop. El parany de les imatges-mercaderia

Lloc: Sala la Miranda de l’Espai d’Arts de Roca Umbert

A càrrec de Francele Cocco. Artista i resident en Roca Umbert

Inscripció gratuïta

Internet ha amplificat els sorolls i el volum de producció, circulació i repetició d’imatges. Entre tantes noves categories normalitzades, una de les més reconeixibles per la seva capil·laritat i omnipresència són els milers de fotografies i vídeos d’avaluació de productes (reviews) difosos per tots els racons de la xarxa.

Basat en el treball de l’artista i altres obres de referència de l’art polític, aquest taller proposa una petita apropiació crítica de bancs de dades extretes de les diferents plataformes de compres en línia, així com de l’imaginari del consum digital –etiquetes d’unboxing, xarxes socials, influencers, etc– per a crear al costat dels participants narratives visuals fragmentàries que articulin les ètiques i estètiques de la imatge contemporània en xarxa.

Francele Cocco:

Formada com a historiadora i amb màster en Fotografia com a Art Contemporani, Francele Cocco porta 15 anys treballant en l’àmbit ampliat de la imatge. Va ser editora de Le Monde Diplomatique el Brasil i va dirigir documentals. En l’actualitat cursa el postgrau Anàlisi Crític de l’Economia Capitalista (El mètode marxista i la seva aplicació en l’economia actual) en la Universitat Complutense de Madrid. És resident associada en Espai d’Arts Roca Umbert, ha exposat les seves obres internacionalment i en 2021 va editar el llibre ‘Fotocalipsis: especulacions sense futur sobre el present de les imatges’.

Detalls

Data:
7 maig
Time:
11:00h - 14:30h

Recinte

Espai d’Arts
Carrer de Lluís Companys, 1, Granollers, Barcelona 08401 Espanya
+ Google Map
Telèfon:
93 860 49 41
Lloc web:
www.rocaumbert.com/espaidarts