L’era del postreball: l’excepcionalitat com a dispositiu de govern

Carregant esdeveniments

L’era del postreball: l’excepcionalitat com a dispositiu de govern

  • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

7 febrer - 20:00h - 21:00h

Xerrada a càrrec d’Antonio Gómez Villar

Activitat gratuïta amb inscripció prèvia aquí

Activitat paral·lela a l’exposició Working as if

L’escenari del postreball no és el d’una utopia en la qual el treball ha desaparegut, sinó una zona zombi, d’indeterminació, d’indistinció, en què qualsevol vida, fins i tot aquelles que no tenen estatut jurídic sota una forma d’ocupació, es troba immersa en la producció capitalista. Per pensar aquest escenari del postreball ja no ens serveix la categoria clàssica d’exclusió. No és pròpiament una relació d’exclusió o d’expulsió, sinó més aviat una dimensió d’abandonament, com el tipus de vulnerabilitat pròpiament contemporània; una vulnerabilitat que se’ns imposa com a condició existencial.

Antonio Gómez Villar és professor de Filosofia a la Universitat de Barcelona (UB) i a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), professor consultor (col·laborador) en el grau d’Humanitats de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i professor-tutor en el grau de antropologia social i cultural de la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED). És coordinador del projecte d’investigació “Working Dead. Escenaris del postreball “a La Virreina. Centre de l’Imatge. Ha realitzat estades de recerca a l’Institut d’Humanitats de la Universitat Diego Portals (UDP), a Santiago de Xile; al Centre d’Investigacions Gino Germani, a Buenos Aires; i a la l’Accademia di Belle Arti di Brera, a Milà.

Les seves principals línies de recerca tenen a veure amb l’anàlisi dels repertoris d’acció col·lectiva dels moviments socials des d’una perspectiva antagonista; i amb les maneres en què s’ha redefinit el camp conceptual de recomposició de classe atenent a la transformació de les subjectivitats i les noves relacions culturals i polítiques.

És editor del llibre “Vidas dañadas. Austeridad y vulnerabilidad en la era de la austeridad” (Artefakte, 2014) i autor de “E. Laclau y Ch. Mouffe: hegemonia i populisme” (Gedisa, 2018); és autor de nombrosos articles en revistes especialitzades en Filosofia i Teoria Política; i escriu columnes d’opinió en eldiario.es i a El Periódico de Catalunya.

Detalls

Data:
7 febrer
Time:
20:00h - 21:00h

Organitzador

Espai d’Arts
Telèfon:
93 861 4941
Adreça electrònica:
Lloc web:
www.rocaumbert.cat

Recinte

Espai d’Arts
Carrer de Lluís Companys, 1, Granollers, Barcelona 08401 Espanya
+ Google Map
Telèfon:
93 860 49 41
Lloc web:
www.rocaumbert.com/espaidarts