El projecte Transefímers, impulsat per la Xarxa Transversal, fa un pas cap a l’àmbit europeu amb el projecte Transefímers MED, recolzat per l’Euroregió Pirineus Meditèrrania en el marc dels projectes Cultura 2019.

La Mostra d’Art Urbà de Roca Umbert (Granollers), juntament amb A Cel Obert de Tortosa, Festival des Architectures Vives de Montpellier, Insòlit de Palma de Mallorca,  Jardins de Llum de Manresa, Lluèrnia d’Olot són els 6 festivals d’instal·lacions efímeres en l’espai públic participants a Transefímers MED. Uns esdeveniments que amb identitat, temàtica i personalitat pròpia i ben diferenciada, busquen amb aquest projecte punts per la trobada, la col·laboració i l’intercanvi.

El projecte és una aposta per l’art contemporani i promou la seva  presència arreu del territori. Amb voluntat de desenvolupar un treball en xarxa, reivindica el valor social de la cultura i del patrimoni cultural i genera intercanvis dinàmics entre les diverses zones de creativitat artística. El projecte vol establir i estructurar lligams entre les mostres i els festivals, per impulsar i consolidar partenariats sostenibles i amb capacitat per operar a escala transnacional.

Per tal de seleccionar els equips artístics participants al projecte el conjunt dels socis del projecte llancen una convocatòria conjuntaLa convocatòria Transefímers Med estarà oberta fins al 22 de juliol de 2020. Els guanyadors i els festivals on participaran s’anunciarà abans de les 18h 31 de juliol. Els guanyadors rebran un premi de 1800€ per tal de realitzar una instal·lacio artística i un taller en algun dels festivals

Podeu consultar les bases completes i descarregar el formulari de sol·licitud a la web de Transversal: http://www.txac.cat/txac/projecte/transefimers-med/