La Tèrmica de Roca Umbert forma part de la XATIC (Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya) i del Sistema Territorial del MNTEC.

Com cada any, participa a través d’aquestes dues xarxes en el BTRAVEL, el saló antigament conegut com a Saló de Turisme de Catalunya.

B-INDUSTRIAL neix amb la voluntat de consolidar-se i ser un referent, sent un aparador excel·lent on trobar les millors propostes de turisme industrial, i també esdevenint un punt de trobada dels professionals i els apassionats d’aquest producte turístic cultural.

Per primera vegada, el BTRAVEL acull la nova àrea temàtica de turisme industrial B-INDUSTRIAL, en què es podran trobar els atractius turístics més interessants, basats en l’antic patrimoni industrial, i també en les visites més sorprenents que ens ofereixen les empreses en actiu, que obren les seves portes als turistes.

En el marc d’aquest saló, el diumenge dia 23 a les 13 del migdia es farà una presentació del taller de conductivitat elèctrica.

Amb aquest taller es farà una breu explicació de la producció de vapor que hi havia a la fàbrica tèxtil de Roca Umbert de Granollers. A partir del carbó, fuel o gas les calderes generaven grans quantitats de vapor que eren distribuïdes per la fàbrica. A més a més, la pressió del vapor servia per produir electricitat mitjançant els generadors i alternadors. L’electricitat era distribuïda per la fàbrica i fins i tot es venien els excedents a la xarxa elèctrica de la ciutat.

Si voleu visitar la tèrmica, recordeu que està oberta tots els dissabtes de l’any de 18 a 20 i els diumenges d’11 a 13 (agost tancat). L’entrada és gratuïta per a públic individual. Es poden fer visites concertades durant tota la setmana per a grups. El recorregut per l’interior d’aquest exemplar singular de patrimoni industrial es complementa amb tres audiovisuals: un audiovisual que explica de manera amena el nostre passat industrial, un altre que ens situa sobre el funcionament de les màquines que s’hi conserven i un darrer que ens interpel·la sobre el nostre futur i la sostenibilitat energètica.