Un total de 35 projectes s’han presentat a la convocatòria de suport a projectes vinculats a les arts en moviment a Roca Umbert Fàbrica de les Arts (Granollers). S’hi han presentat professionals del sector de la dansa, teatre i circ d’11 països diferents (Bèlgica, Uruguai, Finlàndia, Suècia, França, Itàlia, Alemanya, Xile, Japó i Israel, així com artistes provinents de diverses comunitats d’Espanya (València, Andalusia, Canàries, País Basc, Mallorca, Castilla y León, Madrid, Extremadura i Aragó).

Els guanyadors en les 5 modalitats han estat:

  • Residència de recerca i creació en moviment: dirigida a projectes de recerca vinculats a les arts en moviment i que necessitin un espai de treball i estiguin en una etapa inicial. Els projectes seleccionats es beneficiaran d’una estada al Centre d’Arts en Moviment de Roca Umbert d’un màxim de 4 mesos, un màxim de 7 hores d’assessorament artístic professional a càrrec de la ballarina i coreògrafa Roser López Espinosa, i una aportació econòmica de 1500 €. El guanyador ha estat el projecte “Cossoc” de Magí Serra Foraster.
  • Residència de recerca i creació en circ: dirigida a projectes de creació i recerca vinculat a les arts en moviment especialitzades en circ que necessitin un espai de treball i que estiguin en una etapa d’iniciació. Els projecte seleccionats es beneficiaran d’una estada al Centre d’Arts en Moviment per un màxim de quatre mesos, un màxim de 7 hores d’assessorament artístic professional i una aportació de 1500 €. El guanyador ha estat el projecte “Llar-Home” de Lara Renard García.
  • Residència de perfeccionament: dirigides a projectes de creació i de recerca vinclats a les arts en moviment que necessitin un espai de treball i que ja estiguin en etapa de finalització i perfeccionament. S’ofereix una estada al Centre d’Arts en Moviment de Roca Umbert per un màxim de 2 mesos, un màxim de 7 hores d’assessorament artístic professional i una aportació de 750 €. Els dos projectes guanyadors són: “I am Bruce Lee”, de Junyi Sun Wang; i “Atlantis 2019/2010. Esbós d’un paisatge” de Diana Gadish Bonàs
  • Residència de projectes artístics emergents: dirigida a projectes de creació i de recerca, amateur o en vies de professionalització, vinculat a les arts en moviment que necessiti un espai de treball i que estigui en una etapa d’investigació, creació i/o perfeccionament.  Els projectes seleccionats es beneficiaran d’una estada al Centre d’Arts en Moviment durant un màxim de 3 mesos amb un màxim de 4 hores al dia. Els 3 projectes guanyadors són: “Garbhassahay” d’Elena Susilla Durán; “El desig de ser un llimac (si els llimacs són cargols sense closca) acció primera, de Neus Masdeu Rubies; i “Colectivo Xeieré” de Blanca Tolsá Rovira.
  • Cessió temporal per a projectes de moviment: dirigida a propostes de creació i de recerca vinculades a les arts en moviment, que necessitin un espai de treball i que estiguin en una etapa d’iniciació, de perfeccionament i/o assaig del seu espectacle. Els projectes seleccionats es beneficiaran d’una estada parcialment bonificada al Centre d’Arts en Moviment de fins a un màxim de dos mesos. El projecte guanyador és “la filla secreta del Che Guevara” de Clara Cortés Soler.

Els projectes guanyadors els ha seleccionat un jurat format per la ballarina i coreògrafa Roser López Espinosa (assessora del Centre d’Arts en Moviment); Gastón Core, director artístic de la Sala Hiroshima; Anna Giribet, directora artística de Fira Tàrrega; Johnny Torres, director artístic de La Central del Circ; una representant d’Arsènic, escola de teatre en residència a Roca Umbert; un tècnic/a del Teatre Auditori de Granollers i de Roca Umbert Fàbrica de les Arts.  Està previst que les noves residències comencin durant el darrer trimestre de l’any.

El darrer trimestre de l’any també començarà el nou programa d’activitats del CAM, que inclou workshops per a professionals i també activitats obertes de dansa i circ per a tots els públics.  El Centre d’Arts en Moviment de Roca Umbert és un centre de creació destinat a l’aprofundiment de llenguatge del cos, vinculat a les disciplines de dansa, circ i teatre. Promou residències d’artistes i té un programa de formació per a professionals i activitats obertes per a tots els públics. Es va inaugurar l’any 2014 i durant aquest any 2019 s’estan fent obres d’adequació de l’espai per disposar d’un total de 4 sales d’assaig, un espai de reunions i un office per als artistes.