Aquest mes d’octubre comença la nova temporada de moviment de Roca Umbert Fàbrica de les Arts. Hi ha activitats dirigides a professionals del sector, però també d’altres adreçades a tots als públics i també per fer en família.

En les activitats per a professionals, hi ha programats dos workshops de perfeccionament amb ballarins reconeguts del sector, com són Diego Sinniger i Sharon Friedman.

Pel que fa a les activitats per a tots els públics, hi ha  “L’acció dansada. Taller de teatre i moviment”, a càrrec de Vera Livia. Aquest taller va resultar guanyador en la categoria de projectes de formació en la convocatòria que Roca Umbert va obrir el passat mes de desembre dins de la seva línia de suport a la creació. La programació es completa amb “Entrenament físic basat en body weather”, amb Helena Pellisé, i dues improvisacions guiades de moviment amb Bea Fernández i Èlia López.

El moviment familiar es treballarà amb dos tallers, un amb la companyia Théatre de la Guimbarde, programat en el marc del Festival El més petit de tots i adreçat a infants d’entre 3 i 6 anys amb adults; i el taller “Fang”, una activitat familiar de circ amb la companyia Animal Religion de Quim Girón pensat per a infants a partir de 7 anys amb adults.

Amb la intenció de treballar projectes a nivell comunitari i inclusius, en la convocatòria també es va incloure la categoria de Projectes d’acció sociocultural. El guanyador va ser el “Taller comunitari de percussió corporal per a persones amb diversitat funcional auditiva”, a càrrec de Sergi Ramis, que també comença aquest mes d’octubre.

El tret de sortida de la nova programació serà el 6 d’octubre amb el Vine a Ballar, una jornada de classes obertes participatives per fer un tastet de les activitats que fan les escoles de dansa de Granollers al llarg del curs. L’activitat és gratuïta i es farà al Centre d’Arts en Moviment de Roca Umbert (CAM).  El CAM és el centre de creació per a l’aprofundiment del llenguatge del cos, vinculat al moviment i a les disciplines de dansa, teatre, circ i perfomance.

Tots els tallers són gratuïts excepte els dos workshops per a professionals. Per poder-hi participar cal formalitzar la inscripció a www.rocaumbert.com/moviment.