Nom de l’Artista/es: Boris Caetano, Olga Lladó

Nom del projecte: AVUA

Residència: Gener de 2018 a Juny de 2018

Projecte que porten a terme

AVUA s’inicia el 2015 quan els ofereixen remuntar una escena d’un espectacle de la companyia brasilera Grupo de Contadores de Historias de Marcos Caetano Ribas. A partir d’aquí, els artistes creen AVUA, una peça curta de 15 minuts pel festival Sesi Monecos do Mundo (Brasil), que posteriorment han seguit treballant per millorar-la i  incloure música en directe.

AVUA està  inspirada en les papallones i actualment estan treballant en la creació de l’espectacle sencer. Fusionen la dansa i el circ, per tal de manipular objectes com els buugengs, pilotes de contact, cadires, papallones de paper, origamis,… i trobar un nou llenguatge d’expressió amb ells, creant una poesia visual entre nosaltres, l’espai, els objectes i la música, inclòs el text.

Biografía

BORIS CAETANO RIBAS

Nascut el 08/07/1974  Hoorn (Holanda)

És una artista de circ versàtil. Format a l’Escola Nacional de Circ de Rio de Janeiro, es va especialitzar en trapezi. Ha viatjat per Argentina, Nord Amèrica i per Brasil, treballant amb la companyia brasilera “Intrèpida Trupe”. Pel seu compte se’n va anar cap a Xile com a mestre de trapezi, acrobàcia i clown. Al 2002 va marxar cap a Europa, i va estar treballant com trapezista. A França ha terballat en la troup “Tout Fou to Fly”, a Espanya ha estat en el circ Raluy, i ha realitzat 8 temporades al circ CRIC de Barcelona. Ha creat la cia Circ Los, amb qui ha actuat els ultims 8 anys per España, França, Brasil i Estats Units amb els espectacles “Cabaret Parodia”, “Xarivari Blues”, “Barreja” dirigit per Tortell Poltrona i “Memòries d’un Tigre de Circ” en coproducció amb la companyia brasilera “Grupo Contadores de Historias”. Ha participat en quatre expedicions de Pallassos sense Fronteres, al Congo, Iraq, Sierra Leone i Liban. A més de ser trapezista, clown i equilibrista, en Boris també és músic i toca diversos instruments.

Olga Lladó Valls

Nascuda el 1986 a Barcelona

Graduada el 2007 a l’Institut del Teatre en l’especialitat de contemporani. Becada en el workshop internacional de Praga per l’Institut del teatre. Posteriorment comença a treballar amb la companyia Hungarian theatre Gödöllo, de Atilla Egherazi. El 2008 és finalista en el concurs Nacional de dansa de Castellon, on obté quatre beques (Cia.OD, CND…). El 2009 comença a treballar amb la companyia Aracaladanza, d’Enrique Cabrera, fent gira nacional i internacional fins al 2011 com a intèpret, i actualment en la producció “NUBES”. A partir del 2011 comença a treballar com a freelance amb diferents companyies: Cia.Plan B, Umma Umma dance, MEDEM production, Cia. Sonia Rodriguez, Cia. Les impuxibles, Habemus Corpus… i altres treballs independents com l’espectacle PICASO a l’Auditori de Barcelona. Iniciada també en acrobàcia, capoeria, trapeci aeri, corda llisa (circ) , aro i acroyoga. Com a creadora ha creat peces com “Symbiosis”, guanyadora del premi del públic en el festival de comèdia i dansa de Miraflores, amb Almu Pardo, residència al centre cívic de la Barceloneta i a Nunart Gràcia.

Como a coreògrafa ha treballat amb l’espectacle MOBILUS de la companyia Addaura Dansa el 2015.

Com ha docent imperteix classes a tots els nivells de dansa contemporània. Actualment treballant amb AÜC de Les impuxibles i Carla Rovira.