La Companyia Najera s’estableix en residència al Centre d’Arts en Moviment de Roca Umbert amb el projecte “HORA 81″

La finalitat de la Companyia Nájera és la de produir i crear un espectacle de dansa-teatre amb la clara intenció de poder treballar amb diferents artistes i col·laboradors en el mateix projecte.

El treball parteix  d’un laboratori de dansa contemporània amb un grup  de persones que ja han finalitzat la seva formació o que encara s’estan formant; i que necessiten d’un espai on puguin ser intèrprets ells mateixos d’espectacles amb una direcció coreogràfica professional.

Aquest espai de creació i laboratori de dansa, es fonamenta sota la batuta de Carme Nájera, artista amb una sòlida trajectòria i experiència de 25 anys de carrera professional en diverses companyies i com a docent.

Aquesta plataforma donarà especial èmfasis en la composició i creació de diferents espectacles, dels quals aniran treballant de forma progressiva. En aquest sentit, es tracta d’un treball  que  pretén  conèixer tota la varietat d’estils i englobar una diversitat de tendències en el treball físic de la dansa, però també, generar un espai en el qual tots tindran un treball  tècnic d’investigació en la creativitat, tant individual o com a mode grupal.

El projecte neix de forma embrionària, amb una clara intenció de créixer, experimentar i madurar a partir d’un procés creatiu obert. Una recerca al compàs del ritme intern i vital de tots els components que marcaran aquesta nova aventura.

             ___

Carmen Nájera

1991 – Licenciada en Coreografia i Técnicas de Interpretación de la Danza.

Matricula De Honor a Composiciò Coreogràfica amb una Beca a VIENA, treballant amb Cia. Rui Horta, I Arthur Rosenfell, dos anys de treball amb Joe Alegado ( técnica Limón USA)

1991 – 2001 : Interpret com a ballarina, a diferentes Cia. Ballet Contemporani BCB,  Cia. Satsumes, Cia. Un i UN Fan Tres.  Diferents Solos, La Caldera, C. Civic la Barceloneta, C,Civic Les Corts.   Treballa i col.labora amb diferents grups de teatre : Quatre per quatre, Bruixes Teatre etc…

2001 – 2016 : Treball a la docencia:  CEIP. Pereanton ( projecte de musica i dansa a l´escola)

Equip de Guimnastica Esportiva i Sincronitzada al C.Nataciò de Granollers

2011 – 2016 : Treball de docencia : Arsènic ( escola de teatre ) , IES, Bellera al Bax. Escènic.