La Nau B1 va molt més enllà d’una sala de concerts. La Nau B1 és el centre de creació i difusió musical de Roca Umbert Fàbrica de les Arts. Les seves instal·lacions estan equipades per ser un punt de referència per a grups de música i professionals que busquen una sala amb les condicions adequades per aconseguir els màxims nivells de qualitat.

Roca Umbert Fàbrica de les Arts ha concebut aquest espai com a centre de creació i difusió musical. Això vol dir que el projecte inclou l’exhibició mitjançant els concerts, però també la formació i la recerca.

La Nau B1 acull projectes musicals consolidats i d’arreu del país, però també aposta per impulsar el talent dels músics del territori. En aquest sentit, la sala combina una programació amb grups coneguts, que també han fet servir la Nau B1 com a lloc de residència, i altres formacions que comencen a fer camí en un circuit més proper. D’aquesta manera, aquest projecte es compromet amb la creació musical de proximitat i es vincula amb festivals o altres activitats del teixit associatiu de Granollers i comarca.

“Aquest projecte té com a finalitat dotar l’espai musical que representa dins la fàbrica la sala de concerts NAUB1 d’una imatge potent, crítica i identitària. L’edifici que acull la sala de concerts és buit i fred, i malgrat reformat encara fa la sensació mecànica i utilitaria d’una fàbrica. Aquesta intervenció participativa i lúdica construeix un missatge entre les parets exteriors d’aquest edifici gris.” Pau Farell